Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Spannend solisten en ensembleconcours bij Crescendo' De trotse winnaars van Crescendo’s solisten- en ensembleconcours
30mei 2016

Spannend solisten en ensembleconcours bij Crescendo

SLIEDRECHT - Op zaterdag 28 mei vond het jaarlijkse solisten- en ensembleconcours plaats bij Muziekvereniging Crescendo Sliedrecht. Tijdens deze spannende dag streden de muzikanten van Crescendo alleen of in een groep voor het hoogste aantal punten en mooie prijzen. De muzikanten werden beoordeeld op diverse beoordelingscriteria door een jury van professionele muzikanten. Dit jaar waren dat fluitist en dirigent Raymond Honing en bassist Waldo van Wijk.

’s Ochtends spande de strijd tussen de solisten. De deelnemers waren ingedeeld in categorieën gerelateerd aan het aantal behaalde muziekdiploma’s. Per categorie was er een beker te winnen. De introductie categorie werd dit jaar gewonnen door alt-saxofoniste Femke van Santen. Casper Nederlof won de A-categorie op de bongo’s. De B-categorie werd gewonnen door Eva Stouten op alt-saxofoon en de hoogste prijs in de C-categorie was voor fluitist Rob Scheenloop. De dagprijs voor de muzikant met het hoogste aantal punten van alle solisten ging naar Eva Stouten. Er was ook nog een originaliteitsprijs voor pianiste Julie Slotboom voor haar uitvoering van “Mag ik dan bij jou”.

’s Middags was het de buurt aan de ensembles. In de intro categorie werd het hoogste aantal punten gehaald door een klarinetduo bestaande uit Lydia v.d. Meulen en Talitha Stouten. De middencategorie werd gewonnen door een kwartet met vier tuba’s: Julia Baars, Thijs Groenewegen, Lisa Korevaar en Jurgen Kok. De winst in de topcategorie was voor Jantine Baars, Rob Scheenloop, Wilma Lammers en Steven de Reus met hun houtkwartet bestaande uit twee dwarsfluiten en twee klarinetten. Dit laatste ensemble won tevens de dagprijs voor het hoogste aantal punten.

De originaliteitsprijs voor ensembles werd gewonnen door het grote “piratenensemble” bestaande uit Corstiaan de Gelder (alt-saxofoon), Daan Kraaijeveld (tenor-saxofoon), Emma van der Poel (hobo), Ilse Loeve (dwarsfluit), Imme Wienk (klarinet), Julia Baars (euphonium), Jurgen Kok (bas), Lisanne Blommers (basklarinet), Mirte Baars (klarinet), Mitchel Vet (slagwerk), Nina Verhaar (klarinet), Noa Smit (hoorn) en Walter Kok (trompet). Volledig verkleed als echte piraten speelden zij muziek van “Pirates of the Caribbean”.Deel dit bericht met je vrienden!