Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jongeren bijna klaar voor reis naar Rwanda'
30mei 2016

Jongeren bijna klaar voor reis naar Rwanda

SLIEDRECHT - Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei kwamen de 16 Rwandareis-jongeren en hun begeleiders bijeen voor de laatste voorbereidingen voor hun reis.

Deze voorbereidingsdagen stonden in het teken van elkaar goed leren kennen, kennismaken met land en cultuur en hoe om te gaan met culturele verschillen en werden geleid door trainers van hulporganisatie Kerk in Actie/ICCO.

Begin juli krijgen ze nog een veiligheidstraining en op1 augustus hoopt de groep af te reizen naar Rwanda om daar tot en met vrijdag 19 augustus te blijven.

Globaal programma
Tijdens de reis zullen de partnergemeenten van de Gereformeerde Kerk Sliedrecht worden bezocht en zal er een intensief cultuurprogramma met leeftijdgenoten daar plaatsvinden.

Verder helpen de jongeren mee op het Project Association Mwana Ukundwa (AMU, ‘het geliefde kind’), een plek waar kansarme kinderen worden opgevangen en een nieuwe toekomst krijgen. Voor alle projecten is ook nog eens extra geld ingezameld. De Sliedrechtse jongeren zullen zeker niet met lege handen aankomen.

Al het benodigde geld ingezameld.
Door middel van diverse sponsoracties hebben de jongeren en hun begeleiders in de periode van november tot mei bijna 25.000 euro ingezameld.

Mede dankzij een groot aantal gulle gevers en donateurs van binnen en buiten de eigen kerkgemeenschap, zoals Stichting De Kaai en Rotary Sliedrecht, werd het benodigde bedrag voor de reis in een recordtempo gerealiseerd. De jongeren leggen bij dit geld zelf het bedrag voor hun vliegticket en visum in.

Ds. Joost Schelling, een van de begeleiders, zegt over deze acties: “Het is echt geweldig om te zien hoeveel mensen zich voor onze reis hebben ingezet. De acties hebben in onze lokale kerkgemeenschap ook heel verbindend gewerkt, zoals tijdens de pannenkoekenmaaltijd en de Voorjaarsmarkt.

En door de vele giften van buiten onze kerkgemeenschap is het ook een echte reis van Sliedrecht geworden. We zullen dan ook zeker ons best doen om tijdens en na onze reis onze ervaringen niet enkel terug te geven aan onze eigen achterban.”

Namen Groepsfoto (foto: Gert van Tent):

Van links naar rechts: (bovenste rij) Jelle Bijlsma (begeleiding), Merel Visser, Lieke Driesse, Mirthe Verhey, Shirley van den Berg, Hannah Bakker, Luuk van Lieshout, ds. Joost Schelling, Emma Bakker, Inge van Wijk, Thijmen de Vries, Sifra van den Herik, Jeffry Prins, Samira Vastenhout, Wiebe de Vries en Gerlinda den Otter (begeleider Kerk in Actie)

Van links naar rechts (onderste rij): Conny Middelkoop (begeleiding), Roel van den Dool, Rita Verboom (begeleiding / thuisfront, gaat niet mee), Jirre van den Herik en Saskia Driesse.

 Deel dit bericht met je vrienden!