Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Firma de Boer doet aangifte wegens valsheid in geschrifte door de gemeente'
03jun 2016

Firma de Boer doet aangifte wegens valsheid in geschrifte door de gemeente

SLIEDRECHT - Een bedrijf in Sliedrecht heeft aangifte gedaan van valsheid in geschrifte door de gemeente. Die zou data hebben vervalst in een koopovereenkomst.

Het gaat om een document tussen beide partijen uit 2012. De firma Boer, een oude scheepswerf met een vastgoedtak, wilde een grotere werf neerzetten op het nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein het Plaatje in Sliedrecht.

Boer stelt dat zij deze overeenkomst op 23 juli 2012 heeft ondertekend, nadat de gemeenteraad van Sliedrecht op 28 juni akkoord was gegaan met het bestemmingsplan.

"De plaatsvervangend burgemeester was bij die ondertekening niet aanwezig", zegt Leo van Andel namens de firma Boer.

"Zij zou later tekenen en de overeenkomst zou ons per post worden toegestuurd. Dat is ook gebeurd, maar toen was de datum op het document plotseling veranderd in 27 juni 2012, dus een dag voordat de gemeenteraad akkoord ging. En juridisch is het dan zo dat wij in dat geval een paar ton aan het bestemmingsplan moesten meebetalen. Bij ondertekening op 23 juli was dat niet zo." Dat bedrag zou door rente inmiddels tot meer dan drie ton zijn opgelopen.

Advocaten
Jaren van overleg volgden, maar leverden niets op. "Alleen de advocaten worden hier wijzer van", zegt Van Andel. "Verantwoordelijk wethouder Tanis wenst geen millimeter in te schikken. Min, heel min vind ik dat. Als je dit soort streken onder je staart hebt zitten, dan ben je in mijn ogen niet waard om wethouder te zijn."

Gevolg is een bikkelharde, juridische strijd. De gemeente Sliedrecht eist via de rechter tonnen aan achterstallige betaling van Boer en het bedrijf heeft dus aangifte gedaan van valsheid in geschrifte door de gemeente. "De bewijzen liggen op tafel", volgens Van Andel namens de firma Boer.

Omdat de zaak nu onder de rechter is, wil de gemeente Sliedrecht niet reageren.

Bron: RTV Rijnmond.Deel dit bericht met je vrienden!