Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bigband Blast tweede in internationale bigband competitie MeerJazz'
06jun 2016

Bigband Blast tweede in internationale bigband competitie MeerJazz

SLIEDRECHT -  Bigband Blast is op zaterdag 4 juni tweede geworden in de internationale bigband competitie MeerJazz in Hoofddorp. Al 20 jaar organiseert Stichting MeerJazz het 4-daagse MeerJazz Festival in Hoofddorp. Eén van de meest interessante onderdelen van het festival is: The International Big Band Competition. Vanuit het grote, internationale deelnemersveld worden door de toelatingscommissie 20 bands geselecteerd om deel te nemen aan de competitie. De bands spelen op vier podia; vijf bands per podium en er is per podium slechts één band die doorgaat naar de finale. De bands komen uit in twee klassen; Bigband Blast kwam uit in de 1e klasse.

Bigband Blast was als vierde band aan de beurt in de Grote zaal van Schouwburg De Meerse. Het niveau op dit podium was, evenals op de andere podia, ontzettend hoog. Dat kan natuurlijk ook niet anders als de beste bands uit West-Europa deelnemen. De jury-leden die de bands op dit podium moesten beoordelen, Johan Plomp en Jarmo Hoogendijk, vertelden later dat ze het er na een intensief beraad over eens waren dat het Bigband Blast was die de finaleplaats moest krijgen.

Dit was een fantastisch resultaat. De muzikanten van Bigband Blast en hun dirigent Nils van Haften waren al erg trots geweest dat de band überhaupt was geselecteerd, maar van een finaleplaats hadden ze alleen maar kunnen dromen.

Het orkest heeft zich zowel ’s middags tijdens de competitie als ’s avonds tijdens de finale van haar beste kant laten zien. Het publiek en de jury maakte kennis met Sliedrecht’s enige echte Bigband Blast in al haar facetten. Met grote uitbundigheid werden de nummers die de band ten gehore bracht beloond. Toen uiteindelijk om 23.45 uur de uitslag van de finale bekend werd gemaakt, bleek dat de band een werkelijk prachtige tweede plaats had behaald!! In de 1 e klasse moest Bigband Blast alleen haar meerdere erkennen in de Westcoast Bigband. Bigband Tartu uit Estland werd derde.Deel dit bericht met je vrienden!