Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aldrik Dijkstra (SGP-ChristenUnie) voorgedragen als wethouder in de plaats van Theo den Braanker'
23jun 2016

Aldrik Dijkstra (SGP-ChristenUnie) voorgedragen als wethouder in de plaats van Theo den Braanker

SLIEDRECHT - De SGP-ChristenUnie is dankbaar dat zij Aldrik Dijkstra voor kan dragen als nieuwe wethouder. Aldrik Dijkstra is 40 jaar, gehuwd, heeft een zoon en dochter en woont in Hilversum. Hij is van 2002 tot en met 2014 gemeenteraadslid voor de ChristenUnie geweest in Hilversum en is vanaf mei 2014 tot en met mei 2016 wethouder geweest in de gemeente De Ronde Venen, met in zijn portefeuille Jeugd, Sport, Onderwijs, Verkeer en Vervoer, Openbare werken en groen, vastgoed en grondexploitaties.

Aldrik Dijkstra heeft een hbo-opleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement en een universitaire opleiding Politicologie en communicatie gevolgd. In het verleden heeft hij als coördinator institutionele fondsenwerving voor Dorcas Aid International en als raadsgriffier in de gemeente Bunschoten gewerkt. Sinds 2011 is Aldrik als zelfstandig professional actief in het trainen van lokale fracties en politieke partijen in het lokaal openbaar bestuur in het ontwikkelen van politieke strategie en visie en debatvaardigheden. Daarnaast zet hij zich al vele jaren in voor maatschappelijke doelen.

Aangezien Aldrik Dijkstra een brede politieke ervaring heeft, onder andere als wethouder, heeft de fractie er vertrouwen in dat hij in korte tijd zijn plaats zal vinden binnen het Sliedrechtse college. De fractie heeft hem leren kennen als energieke persoonlijkheid die graag iets wil bereiken voor de samenleving.

Aldrik Dijkstra zal de plaats van wethouder Theo den Braanker, die eind maart is vertrokken als wethouder, innemen en direct na het zomerreces als wethouder verbonden worden aan onze gemeente.Deel dit bericht met je vrienden!