Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bewoners Waerthove in vakantiesferen'
04jul 2016

Bewoners Waerthove in vakantiesferen

SLIEDRECHT - Bewoners van woongroepen De Kaai en ’t Bosch in verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht vierden vorige week thuis vakantie. Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli genoten zij een week lang van allerlei festiviteiten en lekkernijen in Hollandse stijl, want het thema van deze week was ‘Trektocht door Nederland’.

Vakantiegevoel
Zorgregisseur Corrie van den Enden vertelt: ‘Voorheen gingen we weleens met een aantal bewoners op vakantie. Dat is echter niet voor alle bewoners mogelijk, omdat sommigen gehecht zijn aan hun eigen huis. Om hen toch een vakantiegevoel te geven, hebben we voor hen een vakantieweek met een Hollands tintje georganiseerd. Vorig jaar deden we dit voor het eerst en dat was zo’n succes dat we besloten om dat nu weer te doen.’

Groeten uit Holland
De vakantieweek ging feestelijk van start met een uitgebreide brunch en de Ik hou van Holland-quiz. Verder was er een rondrit door de Alblasserwaard met een huifkar en een bezoek aan een boerderij waar de bewoners de dieren konden aaien. ‘Voor de bewoners die deze middag niet mee konden, hebben we dieren naar Waerthove gebracht.’ De week werd afgesloten met een optreden van een accordeonist en een diner in het restaurant van Waerthove.

Herinneringen
‘Het was een geslaagde vakantie’, zegt Corrie. ‘De eerste vraag die de bewoners elke ochtend stelden was: “wat gaan we vandaag doen?”. Ook merkten we dat de meeste bewoners zich herinneren wat ze vroeger zelf tijdens de vakantie deden. En dat is voor deze bewoners met dementie heel bijzonder.’

Fotobijschrift: De bewoners van Waerthove genoten tijdens hun vakantieweek onder andere van een rit in een huifkar.Deel dit bericht met je vrienden!