Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem '500 jaar Reformatie: Het Groot Reformatiekoor zoekt nog zangers'
04jul 2016

500 jaar Reformatie: Het Groot Reformatiekoor zoekt nog zangers

DRECHTSTEDEN - Een nationaal gemengd koor dat de reformatie herdenkt in 2016 en 2017. Het Groot Reformatiekoor is een christelijk koor dat diverse composities ten gehore brengt gerelateerd aan de Reformatie/Maarten Luther. Een speciaal gecomponeerde Reformatie-Cantate, Geneefse Psalter, Een vaste Burcht etc. vormen een bloemlezing van het repertoire. Vanaf 16 jaar is iedereen welkom op dit ‘alle-leeftijdenkoor’. In de volgende regio’s kan er worden gestudeerd: Amersfoort en Sliedrecht o.l.v. Martin Zonnenberg; Apeldoorn en Nunspeet o.l.v. Rik Gerritsen, Krimpen en Barneveld o.l.v. Ria v.d. Noort, Bollenstreek o.l.v. Hugo van der Meij, Middelharnis en Tholen o.l.v. Cees het Jonk, Goes o.l.v. Peter Wildeman, Heerenveen o.l.v. Marco Hoorn, Hardenberg, Hollandscheveld en Nijverdal o.l.v. Frank Kaman. Terneuzen o.l.v. Willy van Zweden, Oud-Beijerland o.l.v. Wilhelm Groenendijk en Urk o.l.v. Jacob Schenk.

Het koor start begin 2016 in elke regio (Reformatiekoor 1) Daarna studeert het koor nog 3 keer in eigen regio (september en oktober). Op zaterdag 15 oktober is er een landelijke dag in de Sint-Joriskerk te Amersfoort. Tijdens deze dag wordt er met het totaalkoor gestudeerd o.l.v. dirigent Martin Zonnenberg, organist Peter Wildeman en pianist Joost van Belzen. ’S Avonds zal er een officieel concert zijn in de Joriskerk. Na dit eerste optreden, volgen er nog 2 optredens in eigen regio o.l.v. uw eigen dirigent en organist/pianist. Optioneel is de 2-daagse koorreis naar Lutherstad Worms. In 2017 start het 2 e seizoen van het Groot Reformatiekoor (2). Dit koor viert groots 500 jaar Reformatie met 500 koorzangers en in samenwerking met Refo-500 en stichting in de rechte straat.

In dezelfde periode, met gelijke inzet als 2016. In het 2 e jaar voeren we de Reformatie-cantate integraal uit (in tegenstelling tot het eerste jaar). Na afloop van het 2 e jaar hebben we een 4-daagse koorreis naar de Luthersteden Wittenberg, Erfurt, en een bezoek aan de Wartburg.

Als u zich inschrijft voor het 1-jarige project, dan zijn de kosten € 75,=. Schrijft u zich direct in voor het 2-jarige project, dan zijn de kosten € 125,=. U ontvangt hiervoor een gedrukte muziekmap van het Reformatiekoor en een oefen-CD met uw zangpartij erop.

Opgeven kan via de site www.reformatiekoor.nl. Vanaf heden kunt u zich ook inschrijven voor Reformatiekoor 2 (500 jaar Reformatie en 500 zangers).

U vind op deze website ook alle informatie betreffende het koor! Zingt u, zing jij ook mee?Deel dit bericht met je vrienden!