zaterdag 22 januari 2022

Alles over Sliedrecht

Videospel maakt in Sliedrecht van bankzitters fanatieke wandelaars

12 juli 2016

SLIEDRECHT - Amper is het spel Pokemon Go beschikbaar, nu al heeft de 19-jarige Wilco Bakker 65 kilometer gelopen om het spel te spelen. Hij heeft op dit moment ook al de hoogste level van alle Pokemonspelers in de buurt en dus hij mag zich voorlopig de Pokemonkoning van Sliedrecht noemen.

Binnen een aantal dagen is de videogame wereldwijd razend populair geworden. Het spel dat op een mobiele telefoon wordt gespeeld is in Australie en de Verenigde Staten al te downloaden.

Vet
De 14-jarige Luc Veul uit Sliedrecht slaagde er in de Australische download op de telefoon van zijn vader te krijgen. "Ik keek als kind vroeger al naar de Pokemon-telefilms. Het is heel vet om nu zelf de Pokemons te vangen in mijn eigen buurt."

Pokemon Go combineert de camerabeelden van de mobiele telefoon met virtuele wezentjes, de Pokemons die soms opeens opduiken. Door op de telefoon een Pokebal te lanceren wordt de Pokemon gevangen.

Lichaamsbeweging
Wilco Bakker (19) is al een paar dagen fanatiek bezig met Pokemon Go. Sinds donderdag is heeft hij al 65 kilometer in en rond Sliedrecht gelopen, op zoek naar Pokemons. Zijn moeder is blij met de lichaamsbeweging van haar zoon: " Ik vind het geweldig. Hij zit anders alleen maar op zijn kamer achter de computer dus ik kan het alleen maar toejuichen."

Als deze week de officiele download in Europa beschikbaar is zullen meer spelers in Sliedrecht gaan het spel gaan spelen denken Luc en Wilco. Ze zullen zich dan aansluiten bij Team Mystic.

Bron: RTV Rijnmond.

Deel dit bericht met je vrienden!