Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jongeren(werk)reis naar Rwanda'
23jul 2016

Jongeren(werk)reis naar Rwanda

SLIEDRECHT - Op zondag 31 juli a.s. zal in een bijzondere ochtenddienst (09.30 uur) o.l.v. ds. Jos Aarnoudse (Dordecht) in de Gereformeerde Kerk (Middeldiepstraat/hoek Oranjestraat) een zgn. ‘uitzwaaidienst’ worden gehouden voor de jongeren en begeleiders, die de komende week voor drie weken naar Rwanda gaan. Deze reis wordt georganiseerd door de Gereformeerde Kerk Sliedrecht en de landelijke hulporganisatie van de PKN: Kerk in Actie.

De jongeren zullen tijdens een verblijf van bijna 3 weken meeleven met leeftijdsgenoten daar, en meewerken op lokale projecten. Zo worden de Rwandese partnergemeenten van Sliedrecht en het project Mwana Ukundwa (het geliefde kind) bezocht. Dit project is opgezet na de genocide van 1994 om wezen en ontheemde kinderen een toekomst te geven. In 2016 bestaat dit project 20 jaar en het is zeer succesvol gebleken om kinderen in eigen land hoop en perspectief te bieden.

Naast de 16 jongeren zullen ds. Joost Schelling, twee gemeenteleden en Kerk in Actie de reis begeleiden.

Wie meer wil weten over het verloop van de reis en hun ervaringen, ga naar www.rwandareis.nl Tijdens hun verblijf daar wordt er een blog bijgehouden. Kijk dus regelmatig op deze website voor het laatste nieuws. Op vrijdag 19 augustus a.s. vliegt de groep weer terug naar Nederland.

Zie ook:
Jongeren bijna klaar voor reis naar Rwanda (ma, 30 mei 2016)
Fair, sponsorloop en talentenveiling brachten 4000 euro op voor werkreis naar Rwanda (ma, 18 apr 2016)
Autowassen voor Rwanda brengt meer dan 1000 euro in het laadje (ma, 7 mrt 2016)
Nieuwjaarsduik Merwelanden door 'Rwanda jongeren' (ma, 21 dec 2015)
Kerstkaarten bezorgactie voor Rwandareis (ma, 7 dec 2015)
Sliedrechtse jongeren gaan op bezoek in Rwanda (ma, 16 nov 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!