Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Open Coffee Drechtsteden'
02aug 2016

Open Coffee Drechtsteden

DRECHTSTEDEN – Bent u een ondernemer en vindt u het leuk om andere ondernemers te ontmoeten? Dan is Open Coffee Drechtsteden wat voor u. Open Coffee Drechtsteden is een laagdrempelige, informele en open netwerkbijeenkomst, die iedere eerste donderdag van de maand plaatsvindt (van 9.00 tot 11.00 uur). Hier treffen ondernemers, bedrijven en organisaties uit de regio Drechtsteden elkaar om zo hun kennis te delen, ideeën te bespreken, samen te werken en zaken te doen. De onderlinge uitwisseling van informatie is belangrijk om valkuilen op te sporen en verbeterpunten aan te pakken, maar bovenal om goede relaties op te bouwen.

Ondernemend Drechtsteden

In Drechtsteden zijn allerlei verschillende business-netwerken, ondernemingsverenigingen en belangenorganisaties actief. Er is echter gebleken dat deze partijen nauwelijks tot niet met elkaar samenwerken, terwijl het voor de groei en duurzaamheid van bedrijven juist zo belangrijk is om de krachten te bundelen. Om deze reden is Open Coffee Drechtsteden in het leven geroepen. Open Coffee Drechtsteden biedt een gratis netwerkplatform, waardoor samenwerkingen tussen ondernemers, bedrijven en organisaties gemakkelijk te realiseren zijn. Er wordt gestreefd naar een duurzame, lokale economie, waarbij relaties worden gevormd tussen mensen en organisaties die elkaar eerder niet vonden. Met de volgende zeven buurgemeenten werkt Drechtsteden samen: Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht en Hardinxveld-Giessendam.

Veranderingen binnen een onderneming

Het netwerkplatform van Open Coffee Drechtsteden levert ondernemers nieuwe relaties én nieuwe inzichten op. Met bepaalde thema´s krijgt nagenoeg iedere ondernemer te maken tijdens zijn of haar loopbaan, en dan kan het nuttig zijn om hierover van gedachten te wisselen. Denk bijvoorbeeld aan verandermanagement; wat zou u doen wanneer uw werknemers moeite hebben met bepaalde veranderingen binnen het bedrijf? Hoe gaat u het gesprek met ze aan en hoe kunt u speciale HR-software, zoals die van Talentsoft, inzetten om processen soepeler te laten verlopen? Een netwerkbijeenkomst is een mooie gelegenheid om ideeën op te doen die u meteen in de praktijk kunt brengen. Zowel u, als uw werknemers kunnen hier uiteindelijk veel baat bij hebben.Deel dit bericht met je vrienden!