Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gift van Oranjefonds aan het Maatjesproject'
08aug 2016

Gift van Oranjefonds aan het Maatjesproject

SLIEDRECHT -  Het Vrijwilligerspunt van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht heeft een maatjesproject opgestart. Het Oranje Fonds ondersteunt dit project met een toezegging van € 5.000,00. De Stichting is er erg content mee. 

Charlotte Brouwer, coördinator van het maatjesproject, vertelt: “Er komen steeds meer hulpvragen binnen van mensen die zich eenzaam voelen en behoefte hebben aan een maatje. Dikwijls is er een achterliggende oorzaak, namelijk een overlijden van een dierbare, werkloosheid, een chronische ziekte, ouderdom etc. Met de ondersteuning van het Oranje Fonds kunnen we mooie contacten tot stand brengen. Het biedt mensen perspectief, het vergroot de zelfredzaamheid en het emotioneel welbevinden.”

Door de vraag naar maatjes is men continue op zoek naar vrijwilligers die graag 1 op 1 iets voor een ander willen betekenen. Bij een Maatje staan menselijke kwaliteiten, zoals warmte, tijd, nabijheid, respect, humor en begrip centraal. Geïnteresseerden die zich hierin herkennen en een keer in de twee weken een paar uur beschikbaar zijn, kunnen contact opnemen met Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, mevr. C. Brouwer, tel. 0184-416729 of mail naar c.brouwer@welzijnswerksliedrecht.nl.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Zie ook:
Veel activiteiten en ontmoeting op Kom Erbij festival (ma, 8 aug 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!