Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Veel activiteiten en ontmoeting op Kom Erbij festival'
08aug 2016

Veel activiteiten en ontmoeting op Kom Erbij festival

SLIEDRECHT -  Tijdens de week van de Eenzaamheid worden er over het hele land Kom Erbij festivals georganiseerd. Ook Sliedrecht is sinds enkele jaren bekend met dit festival. Op 24 september van 11:00 uur tot 15:00 uur zal de volgende editie plaatsvinden op het Winklerplein in Sliedrecht. Een festival gericht op ontmoeting, waarbij aan jong en oud is gedacht.

Charlotte Brouwer is coördinator van het Vrijwilligerspunt van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht. Ze vertelt over het ontstaan van het festival in Sliedrecht. “Het festival werd hier voor het eerst georganiseerd in 2014. Uit landelijke cijfers bleek dat eenzaamheid een groot maatschappelijk probleem is, zowel onder jongeren als onder ouderen. Iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden. Daarom is het belangrijk dat het tijdig wordt gesignaleerd en aangepakt, zowel bij  jezelf als bij een ander. Dit was voor ons de aanleiding om de samenwerking op te zoeken met andere organisaties in Sliedrecht. De werkgroep ‘Erbij in Sliedrecht’ werd opgericht en samen binden we de strijd aan tegen eenzaamheid.”

Eenzaamheid veminderen
Inmiddels komt de werkgroep elke maand bij elkaar en organiseert ze naast dit festival tal van activiteiten, zoals wandelingen, zangmiddagen, filmvertoningen en creatieve zomerworkshops in de bibliotheek. Charlotte: “Het doel is om eenzaamheid bespreekbaar te maken, het gevoel van eenzaamheid te verminderen en verbindingen te maken tussen de bezoekers onderling en tussen bezoekers en verenigingen en vrijwilligerswerk.”

Springkussen
Op het festival kunnen ook workshops gevolgd worden. Zo is er een djembé workshop, er zijn muziekoptredens, een lunch, een springkussen voor de kinderen en een informatiemarkt waar verenigingen en vrijwilligersorganisaties zich presenteren. Charlotte: “Er zal een speciale kraam zijn waar mensen informatie kunnen krijgen over het maatjesproject, educatieve workshops, activiteiten die door het jaar heen georganiseerd worden door ‘Erbij in Sliedrecht’ en waar men in gesprek kan gaan over eenzaamheid.” Met het maatjesproject wordt er een vrijwilliger gekoppeld aan iemand met ervaring met eenzaamheid. Charlotte: “Vanuit de zorg krijgen we vaak signalen door van mensen die sterk vereenzaamd zijn. Na een intakegesprek gaan we dan op zoek naar een passend maatje die regelmatig activiteiten onderneemt met de cliënt.”

Aanmelden
Vrijwilligersorganisaties en verenigingen kunnen zich nog opgeven voor de informatiemarkt. Hiervoor kun je mailen naar Charlotte: c.brouwer@welzijnswerksliedrecht.nl. De werkgroep Erbij in Sliedrecht bestaat uit de organisaties ASVZ, de Bibliotheek AanZet, Gemiva-SVG, Rivas Zorggroep, Stichting Waardeburgh, Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, United by Music, Yulius en De Zonnebloem.

Zie ook:
Gift van Oranjefonds aan het Maatjesproject (ma, 8 aug 2016)
Kom erbij Festival in Sliedrecht tijdens de landelijke week van de Eenzaamheid (di, 22 sep 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!