Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jonge muzikantjes opgelet'
22aug 2016

Jonge muzikantjes opgelet

SLIEDRECHT - Ben jij tussen de 1 en 10 jaar en lijkt het je ontzettend leuk om met leeftijdsgenootjes muziek te leren maken? Twijfel dan niet langer, schrijf je nu in bij Muziekvereniging Crescendo Sliedrecht en start jouw muzikale carrière in oktober 2016. Dan starten er namelijk weer nieuwe groepen Muziek op Schoot, Spelen met Muziek en Algemene Muzikale Vorming.

In de cursus Muziek op Schoot genieten kinderen van 1-4 jaar en (groot)ouders samen van muziek en muzikale spelletjes. Luistermomenten en schootspelletjes wisselen elkaar af. Al spelend en ontdekkend wordt de muzikale ontwikkeling gestimuleerd in een lessenserie van acht weken.

Bij de cursus Spelen met Muziek draait het helemaal om plezier maken op een muzikale manier. Door wekelijks samen met leeftijdgenootjes bezig te zijn met vrolijke liedjes en kleine muziekinstrumenten maken de kleuters van 5-6 jaar spelenderwijs kennis met de wereld van de muziek.

Tijdens Algemene Muzikale Vorming leren kinderen van 7-10 jaar samen met leeftijdsgenootjes echt muziek maken. Naast blokfluit spelen wordt er gezongen, geklapt en is er minimaal één optreden per jaar. Verder leren de kinderen veel muziekinstrumenten kennen. De kinderen krijgen elke week een uur les. Na afloop van de cursus zijn de jonge muzikantjes vertrouwd met de basisbeginselen van het muziek maken; zoals ritmiek, maatsoorten en andere aanwijzingen in het notenschrift.

De lessen Muziek Op Schoot, Spelen met Muziek en Algemene Muzikale Vorming worden verzorgd in groepen van maximaal 10 kinderen. De groepen worden bewust niet groter gemaakt om voldoende aandacht aan ieder kind te geven. Verder zijn de docenten professionals met een conservatoriumopleiding. Voor meer informatie en aanmelden kunt u bellen naar 0184-411880 en mailen naar muziekschool@crescendosliedrecht.nl, of kijk op www.crescendosliedrecht.nl.

Foto: Leerlingen van de cursus Algemene Muzikale Vorming (7-10 jaar).Deel dit bericht met je vrienden!