Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Illegaal asbest gestort aan de Nachtegaallaan/Kievitlaan'
23aug 2016

Illegaal asbest gestort aan de Nachtegaallaan/Kievitlaan

SLIEDRECHT - Op 20 augustus is firma Van Vliet gestart met opruimwerkzaamheden van een asbestgeval aan de Nachtegaallaan/Kievitlaan. Na controle werd de afzetting verwijderd. De ondergrondse container werd afgesloten tot maandagochtend en er zijn tijdelijke bovengrondse container geplaatst zodat bewoners hun afval toch kwijt konden.

Melding
In de middag van 19 augustus is er bij de gemeente een servicelijnmelding binnengekomen van een buurtbewoner over asbest in en bij een ondergrondse container aan de Nachtegaallaan / Kievitlaan. De gemeente heeft uiteraard direct opgeschaald en de afdeling Reiniging op onderzoek uitgestuurd.

Er is geconstateerd dat er asbest in de ondergrondse container is gegooid en hierbij ook kleinere delen rondom liggen. Er is direct gezorgd voor afzetting. Uit navraag bij het adres waar het asbest vandaan is gekomen is gebleken dat een aannemer een schuurtje heeft afgebroken. Inschatting is dat de ernst van de situatie mee valt.

Illegaal
Het is illegaal om als bewoner asbest te dumpen. Om alles zorgvuldig te analyseren en te regelen, hebben ambtenaren vrijdag tot na 20.00 uur gewerkt aan het juist oplossen van de onzorgvuldigheid.

Het is de plicht van bewoners met een asbestgebouw op hun terrein om dit juist te verwijderen en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen.Deel dit bericht met je vrienden!