Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'College van B&W Sliedrecht verdeelt portefeuilles' Foto © Richard van Hoek
01sep 2016

College van B&W Sliedrecht verdeelt portefeuilles

SLIEDRECHT - Door de komst van de -op 30 augustus geïnstalleerde- Sliedrechtse wethouder Aldrik Dijkstra, zijn de portefeuilles opnieuw verdeeld. Wethouder Dijkstra gaat zich richten op verkeer en vervoer, milieu en duurzaamheid, wonen, openbare ruimte, personeel en organisatie en dienstverlening.

Wethouder Aldrik Dijkstra neemt openbare ruimte over van wethouder Visser-Schlieker. Op haar beurt neemt zij de portefeuille onderwijs over, met uitzondering van het onderwerp De Grienden. Dat blijft bij wethouder Hans Tanis. De andere wijziging is dat de nieuwe wethouder de portefeuille personeel en organisatie van burgemeester Bram van Hemmen overneemt.

Er is ook kritisch gekeken naar de verdeling van projecten. Een aantal projecten is succesvol afgerond en op onderdelen zijn er verschuivingen tussen de portefeuillehouders afgesproken.

Vertrouwen
Burgemeester Bram van Hemmen: "Met wethouder Aldrik Dijkstra hebben we een goede aanvulling gevonden op ons team. Zijn eerder opgedane kennis en ervaring passen goed bij de portefeuille die hij nu heeft. We hebben er als college dan ook alle vertrouwen in dat we met elkaar onze ambities zullen realiseren."

Portefeuilleverdeling college van B&W gemeente Sliedrecht per 31-08-2016

Burgemeester Bram van Hemmen:
- Portefeuilles: Openbare orde en veiligheid. Preventief en correctief alcohol- en drugsbeleid. Bestuur en juridische zaken. Handhaving. Communicatie. Marketing en PR. Burgerparticipatie. Informatie en automatisering.
- Projecten: Deltaprogramma. Themaonderzoek Samenwerking en bedrijfsvoering.
 
Wethouder Hans Tanis:
- Portefeuilles: Economie. Financien en Belastingen. Drechtstedenbestuur (DSB). Onderwijs (de Grienden).
- Projecten: Burgemeester Winklerplein. Het Plaatje. Locatie Lanser. Watertorenterrein.
 
Wethouder Hanny Visser-Schlieker: 
- Portefeuilles: Wmo, Jeugdzorg en Participatiewet (3 decentralisaties). Gezondheidszorg en (jeugd)welzijn (excl. alcohol- en drugsbeleid). Cultuur
Subsidiebeleid. Sport en Recreatie. Onderwijs (inclusief kinderopvang en peuterzaal, exclusief de Grienden).
- Projecten: Themaonderzoek Subsidies. Chemours.
 
Wethouder Len van Rekom: 
- Portefeuilles: Ruimtelijke ordening. Grondbeleid. Gemeentelijk vastgoed.
- Projecten: Sporthal Benedenveer. Dijkvisie. Kerkbuurt. Woonboulevard/Nijverwaard. Stationspark. Driehoek. Recreatief Knooppunt. Themaonderzoek Vastgoed.
 
Wethouder Aldrik Dijkstra:
- Portefeuilles: Dienstverlening (incl. burgerzaken). Personeel & Organisatie. Openbare ruimte (incl. onderhoud straten en wegen). Verkeer en vervoer.
Milieu en duurzaamheid. Wonen.
- Projecten: Parkschap de Biesbosch. Staatsliedenbuurt. Baanhoek West. Hoogspanning. Merwede Lingelijn.Deel dit bericht met je vrienden!