Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Pilot 'Intakegesprek Budgetadvies & Schuldbemiddeling' bij Wmo-loket'
05sep 2016

Pilot 'Intakegesprek Budgetadvies & Schuldbemiddeling' bij Wmo-loket

SLIEDRECHT - In samenwerking met het Sociaal team Sliedrecht start de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) op 13 september a.s. de pilot 'Intakegesprek Budgetadvies & Schuldbemiddeling' in Sliedrecht. Eén keer in de maand zal gedurende 1 dagdeel Leonie Voerman van de SDD aanwezig zijn in het Wmo-loket om de intakegesprekken te voeren. Zij is tevens de consulent bij wie de aanvragers in traject komen na toelating tot Schuldhulpverlening.

Eerste gesprek
Tijdens het eerste gesprek bekijkt de consulent van de Sociale Dienst de mogelijkheden voor de klant. Indien er een traject nodig en mogelijk is, zal er een aanbod tot schuldhulpverlening verstrekt worden. Dit houdt in dat de klant een uitnodiging (per post) krijgt voor een oriëntatie-gesprek bij de Sociale Dienst. Hiermee wordt de reguliere werkwijze van de Sociale Dienst verder opgepakt.

Aanmeldingen kunnen gedaan worden, door organisaties of door inwoners zelf, bij het Wmo loket, digitaal infoWMO@sliedrecht.nl of telefonisch 0184 495835. Let op: het gaat hier om ingeplande gesprekken, het is dus geen inloop.Deel dit bericht met je vrienden!