woensdag 1 december 2021

Alles over Sliedrecht

Sliedrecht doet mee aan Europese Mobiliteitsweek

13 september 2016

SLIEDRECHT - Net als de andere Drechtsteden doet de gemeente Sliedrecht mee aan de Europese Mobiliteitsweek die plaatsvindt van 16 tot en met 22 september. Tijdens deze week wordt aandacht besteed aan duurzame vormen van vervoer zoals fietsen, elektrisch autorijden, lopen en carpoolen.

Met de Mobiliteitsweek vraagt de gemeente aandacht voor duurzame vormen van mobiliteit. Wethouder Aldrik Dijkstra (milieu/duurzaamheid en verkeer): "Het doel is om inwoners bewust te maken van de voordelen van duurzame mobiliteit. Het is namelijk goed voor het milieu, onze gezondheid én niet te vergeten onze portemonnee. Een win-win-winsituatie dus. Het is belangrijk dat we onze kinderen dit bewustzijn al bijbrengen."

Groene Voetstappen
Wethouder Dijkstra is daarom op maandag 19 september om 09:00 uur aanwezig bij de aftrap van het project 'Groene Voetstappen' op Obs De Wilgen. Daarbij worden ouders en leerlingen van basisscholen opgeroepen zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te komen. Dit is niet alleen gezond, alle deelnemende scholen leren hun leerlingen ook over energie, verkeer en het klimaat. In Sliedrecht doet naast Obs De Wilgen ook de Anne de Vriesschool mee aan het project Groene Voetstappen. Kijk voor meer informatie op www.groenevoetstappen.nl.

Activiteiten
Er vinden diverse andere activiteiten plaats in Sliedrecht. Op zaterdag 17 september om 10:00 uur start een fietskeuring op de parkeerplaats bij de Hema/Jumbo in het centrum. Vrijwilligers van de Fietsersbond controleren gratis fietsen en doen kleine reparaties. Tegelijkertijd controleren medewerkers van 'Band op Spanning' op het Burgemeester Winklerplein de bandenspanning van de auto. Als dat nodig is, worden de banden opgepompt. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen mensen terecht bij zowel de fietskeuring als Band op Spanning. Verder zijn op zaterdag 17 september de streekbussen, Qliners én Bel- en buurtbussen van Arriva in de Drechtsteden en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden gratis.

Fietstelweek
Tijdens de Mobiliteitsweek vindt voor de tweede keer de Fietstelweek plaats. Door het downloaden van de Fietstel-app worden alle kilometers geregistreerd van de deelnemers. Er zijn leuke prijzen te winnen en voor middelbare scholen is het mogelijk om een onderlinge ‘fiets-battle’ te organiseren. De klassen met de meeste kilometers winnen een helikoptervlucht.

Deel dit bericht met je vrienden!