woensdag 1 december 2021

Alles over Sliedrecht

Herinrichting Stationsgebied: 'Uitbreiding van de parkeerterreinen is gerealiseerd'

19 september 2016

SLIEDRECHT - De herinrichting van het stationsgebied Sliedrecht is al een aantal weken in volle gang. Er heeft al een bodemsanering plaatsgevonden en de uitbreiding van de parkeerterreinen is gerealiseerd. Omdat er de komende periode sprake zal zijn van enige overlast, is voor omwonenden, verkeersdeelnemers en andere belangstellenden een inloopavond georganiseerd over de afsluitingen en omleidingen. Deze inloopavond, georganiseerd door MerwedeLingelijn Beheer BV, heeft plaatsgevonden op dinsdag 30 augustus in het CJMV-gebouw aan de Stationsweg 29 in Sliedrecht.

Voor meer informatie: Merwedelingelijn, telefoon 06-53 997 056.

Stationsgebied
Tijdens de inloopavond is uitgebreid stilgestaan bij de diverse fases van het project. In de eerste fase van het project zijn inmiddels 47 extra autoparkeerplaatsen gerealiseerd, inclusief één invalideparkeerplaats. In de tweede fase worden op de bestaande terreinen nieuwe parkeerplaatsen en fietsenstallingen aangelegd. Dat gaat om 45 parkeerplaatsen, inclusief twee invalideparkeerplaatsen. Daarna wordt nieuw asfalt in het hele stationsgebied aangebracht (fase 3). In de afsluitende fase wordt het stationsplein vernieuwd.

Afsluiting van 19 september
Met name in fase 3 krijgen verkeersdeelnemers te maken met overlast, omdat dan het Stationsplein volledig wordt afgesloten. Vanaf maandag 19 september a.s. wordt het Stationsplein voor de duur van drie weken  afgesloten. Via omleidingsroutes is de bereikbaarheid van het station een belangrijk aandachtspunt. Er wordt veel aandacht besteed aan de borden en er zijn verkeershandhavers ter plekke. Tijdens de inloopavond is de omleidingsroute door middel van een video in beeld gebracht.

Ondernemers
Voor de betrokken bedrijven in het rond het stationsgebied is een afzonderlijk inloopmoment georganiseerd.

Deel dit bericht met je vrienden!