woensdag 1 december 2021

Alles over Sliedrecht

Tentoonstelling 100 jaar Volkshuisvesting

20 september 2016

SLIEDRECHT - Negentienhonderdzestien. Het jaar waarin de bouwvereniging Sliedrecht, een van derechtsvoorgangers van Tablis Wonen, officieel werd. In dat jaar werd het Koninklijk Besluit getekend en de statuten van de vereniging goedgekeurd. De start van de sociale woningbouw in Sliedrecht was een feit.

Het Sliedrechts Museum blikt samen met de Historische vereniging terug op de afgelopen 100 jaar. Een boeiend overzicht hoe Sliedrecht steeds meer bebouwing kreeg en zich steeds vernieuwde. Veel foto’s uit het verleden, met de bijpassende herinneringen uit het museum. Ook een verzameling documenten en foto’s uit de oude doos van de verschillende woningbouw corporaties die uiteindelijk samenkwamen in Tablis Wonen.

Tijdens de dag van het huren, op zaterdag 1 oktober van 10.00 uur tot 12.30 uur, blikt ook Tablis Wonen op een bescheiden manier terug op 100 jaar volkshuisvesting. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in het kantoor van Tablis Wonen, Zuiderzeestraat 210 in Sliedrecht. U kunt dan ook kennis maken met de woningcorporatie van nu.

De expositie in het Sliedrechts Museum loopt van 1 oktober tot eind december van dit jaar en is open op de woensdagmiddag en zaterdagmiddag (van 14.00 uur tot 17.00 uur). Het adres is: Kerkbuurt 99 – 101 in Sliedrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!