Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vervanging waterleiding Stationsweg'
12okt 2016

Vervanging waterleiding Stationsweg

SLIEDRECHT - Drinkwaterbedrijf Oasen heeft aangekondigd op 12 oktober te starten met het vervangen van de drinkwaterleiding aan de Stationsweg in Sliedrecht. De werkzaamheden van Oasen nemen ongeveer twaalf weken in beslag en kunnen voor overlast zorgen. Ze doen hun uiterste best om dat tot een minimum te beperken.

Het betreft de woningen aan de oostzijde, tussen de Thorbeckelaan en de rotonde Stationsplein/Stationsweg. Bewoners zijn per brief geïnformeerd door Oasen.

Als zij klaar zijn, gaat de gemeente de trottoirs aan beide zijden opnieuw bestraten.

Verkeershinder
De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd, waarbij er steeds een gedeelte van ongeveer 30 meter van de Stationsweg wordt afgezet.  Het verkeer wordt om de werkzaamheden heen geleid, rekening houdend met de spits.  Dus alleen tussen 9:00 en 16:00 uur kan een deel van de rijbaan worden afgezet.

Bomen
Op de Stationsweg staan beeldbepalende kastanjebomen. Om de wortels niet te beschadigen, gaat Oasen zorgvuldig te werk. Ze vervangen de bestaande gietijzeren leiding door een nieuwe leiding van HDPE. Door middel van een lier trekken ze de nieuwe kunststof leiding door de oude heen. Zo zorgen ze ervoor dat de bomen ongedeerd blijven en de overlast beperkt blijft.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website van Oasen (https://www.oasen.nl/nieuws/werkzaamheden-vervangen-waterleiding-stationsweg-sliedrecht)Deel dit bericht met je vrienden!