Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem '2790 Kilo kleding ingezameld door de Gereformeerde Kerk'
12okt 2016

2790 Kilo kleding ingezameld door de Gereformeerde Kerk

SLIEDRECHT - De jaarlijkse inzameling van gebruikte kleding afgelopen maandag en dinsdag door de Gereformeerde kerk, bracht tientallen mensen op de been. De kleding werd verzameld in het kerkelijk centrum de Voorhof aan de Middeldiepstraat. Maar liefst 2790 kilo kleding werd er opgehaald.

Deze kleding gaat op zijn beurt naar 'Actie Bag 2 School', waar het € 0,30 cent per kilo oplevert. Gerard J. de Haan van de Gereformeerde kerk is tevreden met het resultaat: “Dankzij de inspanningen van de organisatoren en de mensen die de kleding inleverden, van zowel binnen als buiten de kerk, kan binnenkort weer een project worden gerealiseerd, net als in de afgelopen jaren.”

Bij het internationale bedrijf Bag 2 School wordt de kleding gerecycled. Het bedrijf heeft een groene kijk op de maatschappij. Het grootste gedeelte van hun omzet gaat naar scholen, instellingen en verenigingen. Bag 2 School is in het Verenigd Koninkrijk opgericht en sinds de start in 2006 in Nederland is er meer dan 1 miljoen euro aan scholen en verenigingen uitgekeerd.

Zie ook:
Inzameling kleding door de Gereformeerde Kerk (ma, 3 okt 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!