Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Pure verwennerij voor alle mantelzorgers in Sliedrecht'
13okt 2016

Pure verwennerij voor alle mantelzorgers in Sliedrecht

SLIEDRECHT - Op 10 november 2016 vindt de Dag van de Mantelzorg plaats. Het thema is “Mantelzorg doe je samen”. Stichting Welzijnswerk Sliedrecht organiseert deze dag in samenwerking met de netwerkpartners op dit gebied. Want ook het bieden van ondersteuning aan mantelzorgers doe je samen.

Ieder die voor een naaste zorgt met een beperking of chronische ziekte, is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het middag- of avondprogramma in De Lockhorst. Er is een overheerlijk buffet samengesteld met alle gelegenheid voor onderlinge ontmoeting. Ook de zorgvrager is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Na deze culinaire verwennerij kan men creatief aan de slag in de ‘groene’ workshop.  Onder de begeleiding van twee ervaren bloemisten wordt met blijvende materialen  een leuke herfstbol of decoratief wandpaneeltje/tafeldecoratie gemaakt. U kunt ter plekke een keuze maken.
Er is ook gelegenheid om een  spel te doen onder begeleiding van een ervaren activiteiten begeleider.

De Bibliotheek AanZet zal aanwezig zijn om mensen digitaal de weg te wijzen naar websites met interessante informatie voor mantelzorgers, het aanvragen van dienstencheques etc.

U kunt uzelf en eventueel de zorgvrager  aanmelden door te mailen naar r.slagboom@welzijnswerksliedrecht. Geef hierbij het volgende aan; of u wilt deelnemen aan het middagprogramma (van 12:30 uur tot 15:30 uur) of het avondprogramma (van 17:00 tot 20:00 uur) en of u wilt deelnemen aan de ‘groene’ workshop . 
Men komt in aanmerking voor dit programma als men meer dan 8 uur per week of langer dan drie maanden zorgt voor iemand met een beperking of chronische ziekte. De hulpvrager dient woonachtig te zijn in Sliedrecht. Woont de zorgvrager buiten Sliedrecht  dan moet de mantelzorger zich daar aanmelden (conform de Wmo verordening).Deel dit bericht met je vrienden!