Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bijbelweek tot nu toe druk bezocht' Voor het eerst tijdens de Bijbelweek: Ladies night
19okt 2016

Bijbelweek tot nu toe druk bezocht

SLIEDRECHT - Het volleybaltoernooi van vanavond mag dan afgelast zijn vanwege de regenval, voor de rest is de Bijbelweek tot nu toe heel geslaagd. In de twee grote en enkele kleine tenten is deze week een vol programma wat erg goed bezocht is. Jolanda Lock van het organiserende ICS van de Hervormde Kerk, deed voor ons verslag. Voor het toernooi is een vervangend programma geregeld: een spelavond in de grote tent. Allerlei bordspellen zijn vanavond aanwezig. De Inloop is vanaf 19.30 uur en de hele avond door is aanschuiven mogelijk.

Jolanda: “De Bijbelweek is inmiddels aan de gang. De thema-avond 'Ladies night' en een deel van de kinder-/tienerbijbelweek ligt alweer achter ons. We kijken terug op twee goede dagen, waarop we veel mensen hebben mogen ontmoeten. Vandaag (dinsdag) was wel een regenachtige dag, maar dit heeft geen invloed gehad op het programma."

"De kinderen hebben vanmorgen met elkaar veel gezongen en ook een toneelstuk gekeken. Er werd gegeten, gedronken en geknutseld. Zij maakten tijdens de knutseltijd een bijzonder gebakje op een zelf versierd bordje. MerweRTV heeft hiervan opnames gemaakt, waarvan een montage eind van deze week te zien zal zijn. De tieners hebben vandaag, naast serieuze gesprekken en verdieping, zeepkisten gemaakt waarmee vanavond een zeepkistenrace werd gehouden. De KinderBijbelweek is vanmorgen bezocht door 190 kinderen. Zij hebben woensdag- en donderdag ook nog een programma. Datzelfde geldt voor de TienerBijbelweek."

"De ladies night was een nieuw onderdeel dit jaar. Deze werd dinsdag gehouden. Met een grote opkomst van bijna 100 vrouwen hadden we een gezellige avond met allerlei lekkere hapjes (high tea), een handreiking over het thema 'de biddende vrouw' én goede gesprekken. De sfeer was bijzonder goed.”De Bijbelweek is tot met  23 oktober en er zijn nog diverse activiteiten deze week:

Voor Kinderen
Voor de kinderen uit groep 1 t/m 6 is er de KinderBijbelWeek. Donderdag staat er een spelletjesmorgen en pannenkoeken eten op het programma. De tent is open vanaf 9.15 uur en het programma duurt van 09.30 tot 11.45 uur. Vanaf 12:00 uur zijn ook ouders en belangstellenden welkom om met elkaar de week af te sluiten en het laatste deel van het toneelstuk te kijken.

Voor tieners
Donderdag zijn de tieners welkom voor de TienerBijbelWeek. Deze wordt georganiseerd voor tieners uit groep 7/8 van het basisonderwijs en klas 1 t/m 3 van het voortgezet onderwijs. Het programma duurt van 13.30-21.15 uur. Het beloofd een super leuk programma te worden met o.a. De race van je leven, Ben jij de mol? en Roomsescape.

Ontbijt voor mannen
Vrijdagochtend 21 oktober start al vroeg het ontbijt speciaal voor de mannen van Sliedrecht. Van 6.30 – 9.00 uur wordt tijdens een stevig ontbijt nagedacht over de kracht van gebed, met het thema ‘De biddende man’. Wat komt er op de man af en hoe blijft hij daarbij staande?  Eerder vertrekken vanaf het ontbijt vanwege verplichtingen elders is uiteraard mogelijk.

Themadienst
Als afsluiting van de week vindt op zondag 23 oktober om 10.45 uur een themadienst plaats in de Grote Kerk (hoek Kerkbuurt/Stationsweg). De dienst zal worden geleid door ds. L.W. den Boer. Na afloop is er tijd voor ontmoeting, koffie en een broodje. Er is kinderoppas aanwezig.

Iedereen is van harte welkom om een of meerdere activiteiten te bezoeken. Toegang tot alle programma’s is gratis. Heeft u geen vervoer of vindt u/jij het spannend om alleen naar een activiteit te komen, neem dan gerust contact op via ics@echtbelangrijk.nl of 06-54247411. Alle informatie is ook na te lezen op www.echtbelangrijk.nl.

Zie ook:
Heel veel activiteiten in de Bijbelweek (vr, 7 okt 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!