Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Studenten uit Orastie lopen stage in Waerthove'
31okt 2016

Studenten uit Orastie lopen stage in Waerthove

SLIEDRECHT - Twee studenten uit Orastie, een plaats in Roemenië en zusterstad van Sliedrecht, liepen afgelopen week stage in verpleeghuis Waerthove. Zij kregen verschillende aspecten van de zorg te zien. Erg leuke en leerzame dagen voor zowel de medewerkers als stagiaires.

Afwisselend programma
Er was een afwisselend programma samengesteld voor de studenten. ‘Dankzij hulp van alle medewerkers hebben we de studenten een goed en breed beeld kunnen geven van de zorg in Nederland’, vertelt Monique Horden, teamleider in Waerthove. ‘Zo hebben zij meegelopen op een woongroep voor mensen met dementie, waar zij de bewoners hebben begeleid bij diverse activiteiten. Daarnaast keken zij mee bij de afdeling facilitaire services en deden zij activiteiten met cliënten op de afdeling dagbesteding. Denk hierbij aan spellen, knutselen en ondersteuning bij de koorochtend. Bij de koorochtend heeft één van de studenten zelfs gezongen voor de cliënten.’

Leuk en leerzaam
Zowel de medewerkers van Waerthove als de studenten vonden het leuke en leerzame dagen. Monique: ‘Medewerkers vonden het leuk om over hun werk te vertellen en te laten zien wat zij zoal doen. Dat doen zij met veel liefde voor het vak.’ De studenten vonden het fijn dat zij zoveel hebben kunnen zien. ‘Beide studenten waren erg geïnteresseerd en betrokken. Toen één van onze medewerkers voor de bewoners zong tijdens de koorochtend, waren ze ook verrast om te zien hoe positief bewoners hierop reageren. Ze waren vooral onder de indruk van onze benadering van de bewoners met dementie of een psychiatrische aandoening toe. Ze gaven aan dat zij het geweldig vonden. Uiteraard leuk om terug te horen.’Deel dit bericht met je vrienden!