Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Royal IHC wint tijdens elfde editie van Maritime Awards Gala de Maritime Innovation Award 2016' De prijswinnende 'Integrated Monopile Installer'
01nov 2016

Royal IHC wint tijdens elfde editie van Maritime Awards Gala de Maritime Innovation Award 2016

SLIEDRECHT / KINDERDIJK - De zogenaamde 'Integrated Monopile Installer,' een innovatie van Royal IHC dochter IHC IQIP, heeft tijdens de elfde editie van het Maritime Awards Gala op maandag 31 oktober de Maritime Innovation Award 2016 gewonnen. Deze prijs wordt elk jaar toegekend aan een Nederlandse innovatie uit de maritieme branche die voldoet aan een brede toepasbaarheid, goede verkoopbaarheid en voldoende exportpotentieel.

Ir. Hans Huisman, voorzitter van de vakjury, overhandigde de prijs aan de heer Jan Albert Westerbeek, Executive Director van IHC IQIP. De jury heeft de Integrated Monopile Installer bekroond om de bijzondere combinatie van verschillende innovaties in één systeem en het maatschappelijk verantwoorde karakter. Dit systeem zorgt voor een efficiënte en veilige installatie van monopile fundaties en mitigeert het geluid dat vrijkomt tijdens het heien. Zo gaan kostenbesparingen hand in hand met het beschermen van het milieu.

De Integrated Monopile Installer
De Integrated Monopile Installer brengt op innovatieve wijze kennis en apparatuur samen om zo het installatieproces van de monopile windturbinefundatie te optimaliseren. Door het naadloos op elkaar afstemmen van technologieën, verkort de Integrated Monopile Installer de installatietijd, creëert het een veiligere werkomgeving en verhoogt het de nauwkeurigheid van de installatie van windturbines op zee. Het Noise Mitigation System onderdeel van de Integrated Monopile Installer creëert een afgesloten omgeving, vrij van stroming en golven en mitigeert het geluid dat vrijkomt tijdens het heien. De optimalisatie van het installatieproces en tegelijkertijd de bescherming van het milieu, verlengen de toepasbaarheid van monopiles als windturbinefundatie.

Bedrijfsprofiel IHC IQIP
Royal IHC dochter IHC IQIP is wereldwijd marktleider op het gebied van innovatieve apparatuur en slimme oplossingen voor fundatie, installatie en decommissioning in de olie & gas, offshore wind en de coastal & civil markt. IHC IQIP is in 2015 opgericht door de samenvoeging van vier bekende Royal IHC dochterondernemingen IHC Hydrohammer, IHC Fundex Equipment, IHC Handling Systems en IHC Seasteel. Samen hebben de ondernemingen meer dan 200 jaar ervaring, expertise en een ongelimiteerde passie voor innovatie.Deel dit bericht met je vrienden!