Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sliedrecht zoekt jeugdburgemeester via uitnodigend YouTube filmpje'
21nov 2016

Sliedrecht zoekt jeugdburgemeester via uitnodigend YouTube filmpje

SLIEDRECHT - De gemeente Sliedrecht is op zoek naar een jeugdburgemeester die meedenkt en meepraat over onderwerpen die voor kinderen en jongeren belangrijk zijn. Ook wil de gemeente kinderen hiermee enthousiast maken om op latere leeftijd een bijdrage te leveren aan de lokale democratie. Door middel van een oproep via o.a. sociale media worden jongeren tussen de 12 en 18 jaar opgeroepen zich aan te melden als jeugdburgemeester.

Kinderen hebben een eigen, verfrissende blik op zaken. Daarom wil de gemeente graag -in plaats van óver kinderen- vooral mét kinderen en jongeren praten over onderwerpen die belangrijk voor hen zijn. Samen met de kinderraad is de jeugdburgemeester ambassadeur voor andere jongeren.

De jeugdburgemeester adviseert de gemeente over belangrijke relevante onderwerpen en haalt informatie op bij zijn leeftijdsgenoten. Als jeugdburgemeester is hij ook voorzitter van de kinderraad. Afhankelijk van of het past in het schoolrooster, zit hij/zij dan ook de kinderraadsvergaderingen voor. Daarnaast is hij of zij uiteraard ook op officiële momenten aanwezig zoals bij de kranslegging op 4 mei.

Aanmelden
Ben jij of ken jij de nieuwe jeugdburgemeester? Bekijk de oproep hieronder of via het YouTube kanaal van de gemeente, deze kan je met de hiernaast staande QR-code inladen en stuur dan voor 1 december per e-mail je motivatie naar jeugdburgemeester@sliedrecht.nl.Deel dit bericht met je vrienden!