Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sliedrechters tevreden over Wmo-loket voor maatwerkvoorzieningen'
23nov 2016

Sliedrechters tevreden over Wmo-loket voor maatwerkvoorzieningen

SLIEDRECHT - Inwoners van Sliedrecht zijn tevreden over het contact met het Wmo-loket voor een maatwerkvoorziening, zoals huishoudelijke ondersteuning. Dat blijkt uit onderzoek van het Onderzoekcentrum Drechtsteden onder 3229 inwoners van de Drechtsteden, waarvan 495 inwoners uit Sliedrecht. Sliedrecht behoort tot de best scorende Drechtstedengemeenten.

79 procent van de ondervraagde Sliedrechters gaf aan te weten waar ze moesten zijn met hun hulpvraag. In de andere Drechtsteden is dit 65 tot 74 procent. Op de stelling dat inwoners snel worden geholpen, reageerde 76 procent van de inwoners dat ze het hiermee eens zijn. In de andere Drechtsteden is dit 66 tot 75 procent. Wethouder Hanny Visser: "Deze uitkomst verbaast me niet. Ik heb stellig de indruk dat ons eigen Wmo-loket hieraan bijdraagt. Er zijn daar altijd medewerkers van de Sociale Dienst Drechtsteden aanwezig om te helpen met de aanvraag van een voorziening. Zo maken we het voor onze inwoners eenvoudig om alles bij ons Wmo-loket te kunnen regelen."

Kwaliteit van leven
Ook op de vraag of inwoners serieus worden genomen bij het Wmo-loket scoort Sliedrecht met 86 procent procentueel iets hoger dan de andere Drechtsteden. Sliedrechters zijn ook tevreden met het resultaat van de ondersteuning. Zo geeft 81 procent van de ondervraagde Sliedrechters aan dat zij zich beter kunnen redden door de ondersteuning die zij krijgen. 76 procent geeft aan beter te kunnen doen wat zij willen en 74 procent ervaart een betere kwaliteit van leven.

Cliëntondersteuning
Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat de bekendheid van onafhankelijke cliëntondersteuning in Sliedrecht en de Drechtsteden nog onvoldoende is. 36 procent van de ondervraagde Sliedrechters is hier bekend mee. Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten volgens de Wmo verplicht om cliëntondersteuning aan te bieden voor alle inwoners. Wethouder Visser: "Ongeveer twee derde van onze inwoners is hiermee niet bekend, dus dat moet absoluut beter. We gaan hard werken aan de bekendheid van onafhankelijke cliëntondersteuning."Deel dit bericht met je vrienden!