Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Schrijfmarathon tegen onrecht door Amnesty International'
28nov 2016

Schrijfmarathon tegen onrecht door Amnesty International

SLIEDRECHT - Op donderdag 8 december a.s. organiseert de Amnesty-werkgroep Sliedrecht de jaarlijkse Schrijfmarathon. Die week wordt wereldwijd massaal geschreven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen mensen in de pen. Ook in Sliedrecht. De brievenschrijvers vragen met hun brief om vrijlating van gewetensgevangenen en om berechting van daders van mensenrechtenschendingen, om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Zo geven ze hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers.

Schrijven op 8 december
Iedereen die een bijdrage wil leveren aan de Amnesty’s Schrijfmarathon kan op donderdag
8 december van 14.00 uur tot 20.00 uur terecht in de Bibliotheek aan de Scheldelaan 1. Daar kunnen deelnemers aan de schrijfactie aan de hand van voorbeeldteksten hun brief of solidariteitskaart schrijven.

IJzersterk actiemiddel
De afgelopen jaren maakte de Schrijfmarathon veel enthousiasme en betrokkenheid los. Vorig jaar werden er vanuit Nederland meer dan honderdduizend handgeschreven brieven verstuurd  vanuit meer dan 350 locaties. Wereldwijd werden er bijna 4 miljoen brieven, mails en handtekeningen verstuurd.
Amnesty heeft ervaren dat een brief die met aandacht is geschreven en waarin een persoonlijke boodschap wordt overgebracht, een ijzersterk actiemiddel is. Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. Dit jaar schrijven we voor Eren Keskin (Turkije), Annie Alfred (Malawi) en anderen.

‘We zijn niet alleen’
De brieven die tijdens de Schrijfmarathon worden geschreven, vormen een enorme bron van steun en hoop. Phyoe Phyoe Aung zegt: ‘Ik dank iedereen voor hun steun. De brieven inspireerden me. Ik realiseerde me dat de wereld naar ons kijkt en ons steunt – We zijn niet alleen’.Deel dit bericht met je vrienden!