zondag 24 januari 2021

Alles over Sliedrecht

Drinkwaterprijs Oasen gaat in 2017 iets omhoog

30 november 2016

DRECHTSTEDEN - Een gemiddeld gezin betaalt bij Oasen voor de waterrekening op jaarbasis 2,42 euro meer dan in 2016. De drinkwaterrekening stijgt minder dan Oasen in haar meerjarenbegroting van 2015 had voorzien. Dit wordt voor een deel veroorzaakt door planmatiger en efficiënter werken. Zo kan Oasen meer klussen door eigen mensen laten doen, zodat het bedrijf bespaart op het uitbesteden van werk. Ook neemt de kwaliteit van het leidingnet toe, waardoor er minder leidingen gerepareerd en schoongespoeld hoeven te worden.

In 2017 kost 1000 liter drinkwater bij Oasen 1,13 euro. Dit is een cent meer dan in 2016. Het vastrechttarief in 2017 stijgt met 0,42 eurocent naar 75,68 euro. In totaal stijgt hierdoor de jaarlijkse waterrekening met 1,1% ten opzichte van 2016. Dit wordt veroorzaakt doordat Oasen veel moet investeren in de vervanging van leidingen en de aanleg van nieuwe zuiveringen. De 24 gemeentelijke aandeelhouders van Oasen keurden het nieuwe tarief op dinsdag 29 november goed.

Samenwerken in de waterketen
Bij Oasen is veel aandacht voor innovatie en samenwerken in de waterketen. Zo werd afgelopen november het startsignaal gegeven voor een samenwerking met twee gemeenten en een waterschap in Krimpen aan de Lek, waar in het voorjaar van 2017 een nieuwe drinkwaterzuivering in bedrijf wordt genomen. De komende jaren zet Oasen deze lijn samen met partners in de waterketen door, om zo ervoor te zorgen dat al haar klanten altijd onberispelijk drinkwater uit de kraan blijven krijgen.

Deel dit bericht met je vrienden!