Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aftrap actie chemisch DNA tegen auto-inbraken door Burgemeester Bram van Hemmen'
01dec 2016

Aftrap actie chemisch DNA tegen auto-inbraken door Burgemeester Bram van Hemmen

SLIEDRECHT - De gemeente Sliedrecht gaat tijdens het Donkere Dagen Offensief (oktober tot maart) de strijd aan tegen auto-inbraken. Enkele weken terug had Sliedrecht de primeur om als eerste gemeente in Nederland auto-inbraken te bestrijden met behulp van chemisch DNA. Op 30 november om 15.15 uur geeft burgemeester Bram van Hemmen de officiële aftrap van deze actie door het onthullen van een verkeersbord ter hoogte van de rotonde Thorbeckelaan/de Hopper. Vervolgens geeft het bedrijf SDNA een toelichting bij de eerste auto die behandeld is met chemisch DNA.

De gemeente Sliedrecht is de proef gestart in de wijk Sliedrecht-Oost, ten oosten van De Horst, Burg. Van Hofwegensingel en Leeuweriksingel. Uit cijfers van de politie blijkt namelijk dat daar de meeste auto-inbraken plaatsvinden. In de afgelopen periode zijn ambassadeurs geworven die hun medebewoners enthousiast hebben gemaakt om mee te doen aan de inzet van chemisch DNA door een autokit aan te schaffen.

Een groot deel van de autokits wordt de komende periode uitgeleverd. Auto's en auto-onderdelen die behandeld zijn met chemisch DNA, kunnen direct gekoppeld worden aan de rechtmatige eigenaar en worden daarmee onaantrekkelijk om te stelen en door te verkopen.

De verkeersborden worden neergezet bij de toegangswegen van het projectgebied en geven aan dat bewoners gebruik maken van de inzet van chemisch DNA. Er worden in totaal vijf verkeersborden opgehangen.Deel dit bericht met je vrienden!