Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kinderraad van Sliedrecht officieel geinstalleerd' Foto: Gemeente Sliedrecht
14dec 2016

Kinderraad van Sliedrecht officieel geinstalleerd

SLIEDRECHT - De officiële installatie van de Kinderraad van Sliedrecht heeft op woensdag 14 december 's middags om 14.00 uur in het raadhuis aan het dr. Langeveldplein plaatsgevonden.

Na een welkomstwoord van burgemeester Van Hemmen en een voorstelrondje volgde rond 14.30 uur de officiele installatie van de kinderraad.

Kinderraad
Kinderen en jongeren hebben vaak een eigen verfrissende blik op zaken. Het is belangrijk om met kinderen te praten over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Daarnaast is het goed dat zij een beeld krijgen van hoe de gemeente en de lokale democratie werkt. Daarom gaat de gemeente werken met een kinderraad.

Iedere basisschool in Sliedrecht is gevraagd twee leden af te vaardigen aan deze raad en iedere school heeft daar op een eigen manier invulling aan gegeven. De kinderraad bestaat uit 16 kinderen van 8 verschillende basisscholen.

De kinderraad bestaat uit:
Finian Schuurmans en Jayda Middelkoop van de OBS Roald Dahl, Hosa Ibrahim en Alysha Klop van de OBS De Wilgen, Willemijn Kruidenier en Oscar Goedhart van de Anne de Vriesschool, Duncan Cnossen en Nina Schenkel van de Prins Willem Alexanderschool (Valkweg), Zep de Heer en Owen Leimena van de OBS Henri Dunant, Joey de Jong en Caitlin Remans van de Prins Willem Alexander (Waalslaan), Elise Lommers en Louise Kornet van de Johannes Calvijnschool, Sarah de Bruijn en Xanne Verhaar van de Oranje Naussauschool.

Drie keer per schooljaar komt de kinderraad bij elkaar op woensdagmiddag om zelf plannen te maken en het over plannen van de anderen te hebben.Deel dit bericht met je vrienden!