Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Maatjes gezocht met humor, tijd en begrip'
14feb 2017

Maatjes gezocht met humor, tijd en begrip

SLIEDRECHT - Bij vrijwilligerswerk wordt vaak gelijk gedacht aan de tijd die het je  zou kosten. Veel mensen weten niet hoe ze tijd hiervoor vrij kunnen maken in hun overvolle agenda. Ze lopen al over, door hun dagelijkse bezigheden. Je meerdere dagdelen vrijwillig inzetten per week voor de maatschappij gaat, daardoor ook niet. Ook al is de wil om te helpen er wel.

Voor die mensen die af en toe een uurtje tijd hebben en toch iets willen betekenen voor de ander, is er het maatjesproject ontwikkelt.  Je investeert enkele uren per twee tot drie weken. Je gaat samen koffie drinken of helpt de ander door mee te gaan naar activiteiten buitenshuis. Dit zou sport of een hobby kunnen zijn. Heel belangrijk is het luisterende oor. Er echt zijn voor de ander!

Als u dit vrijwilligerswerk ziet zitten en kunt plannen in uw agenda, dan is de Stichting Welzijnswerk Sliedrecht opzoek naar u. Bij een Maatje staan menselijke kwaliteiten, zoals:

  • warmte,
  • tijd,
  • nabijheid,
  • respect,
  • humor en
  • begrip centraal.

​Bent u geïnteresseerd en wenst u meer informatie, neem gerust contact op. Herkent u zich in de kwaliteiten en heeft u een keer in de twee/ drie weken een paar uur beschikbaar meldt u zich dan aan voor het Maatjesproject bij mevr. C. Brouwer, tel. 0184-416729 of mail naar c.brouwer@welzijnswerksliedrecht.nl

Welzijnswerk Sliedrecht
Welzijnswerk Sliedrecht biedt informatie & advies, bemiddeling, begeleiding & ondersteuning voor het verbeteren van het welzijn van de kwetsbare burger. Meer informatie vindt u op de website

Zie ook:
Gift van Oranjefonds aan het Maatjesproject (ma, 8 aug 2016)
50 jaar welzijnswerk in Sliedrecht (di, 19 jan 2016)
Ondertekening overeenkomst 9 kerken en Stichting Welzijnswerk (vr, 6 feb 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!