Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente Sliedrecht vergoedt bloedtest PFOA/C8'
16feb 2017

Gemeente Sliedrecht vergoedt bloedtest PFOA/C8

SLIEDRECHT - De gemeente Sliedrecht vergoedt de kosten aan inwoners én voormalig inwoners die hun bloed willen laten testen op de aanwezigheid van PFOA/C8.  Voor de vergoeding komen mensen in aanmerking die wonen of gewoond hebben in het Sliedrechtse deel van het contourengebied dat door het RIVM is vastgesteld. Het gaat in Sliedrecht (grofweg) om Baanhoek, de buurten Baanhoek-West en de Werenbuurt en het gebied Benedenveer. 

Vanaf 15 februari tot en met 15 maart 2017 kan de vergoeding van de bloedtest bij de gemeente worden aangevraagd. Als aan de voorwaarden voldaan wordt, vergoedt de gemeente de kosten van de bloedtest. Op www.sliedrecht.nl staat het formulier dat nodig is om de vergoeding aan te vragen. Tijdens openingstijden van het gemeentekantoor is het formulier ook aan de balie beschikbaar.

Aanvragen
Alle aanvragen moeten uiterlijk woensdag 15 maart 2017 bij de gemeente binnen zijn. Binnen vijf werkdagen krijgt de aanvrager een brief met het besluit van de gemeente. Als de vergoeding wordt toegekend, krijgt de aanvrager een formulier waarmee hij of zij naar de afdeling Bloedafname van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Sliedrecht kan. Het laboratorium stuurt de uitslag van de test naar de deelnemer op. De gemeente krijgt de uitslag van de test niet.Deel dit bericht met je vrienden!