Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste interculturele kerkdienst druk bezocht'
19feb 2017

Eerste interculturele kerkdienst druk bezocht

SLIEDRECHT - Op zondag 19 februari werd de allereerste samenkomst van ICF Alblasserwaard gehouden in de aula van het Griendencollege.

Deze interculturele samenkomst werd speciaal georganiseerd voor vluchtelingen, vreemdelingen en medelanders, die nog geen of weinig Nederlands kunnen spreken.

De dienst werd daarom via headsets vertaald in het Farsi en Arabisch. De zaal was goed gevuld met zo'n 400 belangstellenden.  Er was gekozen voor een gezellige setting met tafels en een hapje en een drankje erbij.

Het thema was 'Welkom'. De overdenking werd gedaan door Theo Visser, die aan de hand van het verhaal van 'De verloren zoon' uitlegde dat zowel goede als slechte mensen welkom zijn bij God de Vader.

Theo gaf na afloop aan:"Dit heb ik in 17 jaar kerkplanting nog nooit gezien. Een nieuwe kerkplanting die in de eerste samenkomst te Sliedrecht ongeveer 400 mensen verwelkomt waarvan zo'n 40 procent medelanders. ICF Alblasserwaard is los! Wat gaat Jezus allemaal doen daar?"

Na afloop was er een lopend buffet met halal eten, waarbij er goede gesprekken plaatsvonden.

De eerstvolgende bijeenkomst is op zondag 12 maart in het Griendencollege om 15.30 uur. Voor meer informatie, zie www.icfalblasserwaard.nl.Deel dit bericht met je vrienden!