Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Allereerste jeugdburgemeester van Sliedrecht: Jessica Winklaar'
23feb 2017

Allereerste jeugdburgemeester van Sliedrecht: Jessica Winklaar

SLIEDRECHT - "Met veel genoegen stel ik u voor aan de 1e jeugdburgemeester van Sliedrecht". Met die woorden presenteerde burgemeester Bram van Hemmen op woensdagmiddag 22 februari de kersverse Jessica Winklaar als eerste jeugdburgemeester van Sliedrecht. Tijdens de eerste vergadering van de kinderraad is Jessica geïnstalleerd.

In november was er o.a. op Facebook een oproep gedaan aan jongeren om zich kandidaat te stellen als jeugdburgemeester. In drie minuten tijd mochten de kandidaten in een vergadering vertellen waarom zij de meest geschikte jeugdburgemeester van Sliedrecht zouden zijn.

Uit de kandidaten is Jessica Winklaar als beste uit de bus gekomen, waarna zij in een toespraak vertelde waar ze zoal het aankomende jaar aandacht aan zou besteden. Vervolgens overhandigde de burgemeester haar een mooie bos bloemen. Hij zei hierbij dat dit het begin is van een goede en lange traditie en dat hij uitziet naar een prettige samenwerking met haar.

Jongerenambassadeur
Jessica is als jeugdburgemeester de ambassadeur van jongeren in Sliedrecht van 12 tot en met 18 jaar. Met de input vanuit deze groep kan de jeugdburgemeester de agenda van het college en de raad beïnvloeden op voor jongeren belangrijke thema's. Dit draagt bij aan het inzicht van de jeugd in de lokale democratie en de invloed van hen op de voor hen belangrijkste onderwerpen. Jessica: 'Het is voor mij een uitdaging om de jeugdburgemeester van Sliedrecht te zijn. Aangezien kinderen een andere kijk op het leven hebben dan volwassenen, wil ik een soort van tussenpersoon zijn. Ik vind het belangrijk om mee te werken aan de samenleving en daar mijn deel aan mee te dragen.'

Buddy burgemeester
Daarnaast zal de jeugdburgemeester de burgemeester vergezellen bij officiële gelegenheden en evenementen, zoals bijvoorbeeld de dodenherdenking op 4 mei. Ze zal natuurlijk vooral haar gezicht laten zien bij de evenementen waar kinderen en jongeren bij betrokken zijn.

Achtergrond jeugdburgemeester
Jessica is 18 jaar. Ze volgt de opleiding Haarverzorging in Gorinchem.Deel dit bericht met je vrienden!