Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Snoeien Merwedeheuvel' Snoeiwerkzaamheden in 2017
28feb 2017

Snoeien Merwedeheuvel

SLIEDRECHT - Tijdens de informatiebijeenkomst van 25 januari zijn de plannen gepresenteerd voor de ombouw van de afvalberging tot recreatiegebied Merwedeheuvel. De aanpak van de eindafwerking en recreatieve inrichting verloopt gefaseerd. Volgens plan start de eerste fase van de eindafwerking in 2018 op het gedeelte evenwijdig aan de Beneden Merwede, het gedeelte tegenover Sliedrecht. Zoals aangekondigd worden in 2017 struiken en bomen langs de Beneden Merwede verwijderd.

Tussen de Beneden Merwede en de Merwedeheuvel staan twee rijen met struiken. De eerste langs de oever van de Beneden Merwede en de tweede op een grondwal aan de voet van de Merwedeheuvel. Laatstgenoemde grondwal krijgt een nieuwe bestemming. Hier is de toekomstige ringsloot voor de afwatering van de Merwedeheuvel gepland. De op bovenstaande foto omcirkelde struiken worden begin maart  verwijderd. Voor het intreden van de lente worden de wilgen rondom de hele locatie gesnoeid.

De struiken langs de oever van de Beneden Merwede worden eind 2018 of begin 2019 verwijderd nadat op de zichtzijde van de Merwedeheuvel nieuwe beplanting volgens het landinrichtingsplan is aangebracht.

Bron foto: Gemeente Sliedrecht.Deel dit bericht met je vrienden!