Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tiener- en Kinderbijbeldag was een groot feest' Foto's: facebook Bijbelweek Sliedrecht
06mrt 2017

Tiener- en Kinderbijbeldag was een groot feest

SLIEDRECHT - Op 1 maart jl. is de Bijbeldag gehouden, georganiseerd door de Hervormde Gemeente van Sliedrecht. Onder het thema “Sliedrecht’s got Talent” hebben ruim 60 tieners een fantastische TienerBijbeldag gehad in “De Handpalm”. Aan de hand van twee Bijbelverhalen zijn de tieners op een leuke manier op zoek geweest naar onze eigen talenten en hoe we daar iets mee kunnen doen.

Ze hebben een talentenspel gedaan en zijn door Sliedrecht op stap gegaan om iets voor een ander te doen. Er zijn onder andere bloemen uitgedeeld, ramen gewassen en koffie geschonken. De jongere tieners hebben de dag afgesloten met een 6-kamp, met de oudere tieners hebben is “Wie is de mol” gespeeld en een talentenjacht gedaan. Na nog wat films te hebben gekeken was het tijd om te ‘slapen’. Het was weer een mooie TienerBijbeldag waar we met een goed gevoel op terugkijken!

‘Je bent uitgenodigd…aan tafel!’ was het thema van de KinderBijbeldag. In de ochtend kwamen circa 160 kinderen meezingen en luisteren naar het Bijbelverhaal, dat beeldend werd verteld. Het Bijbelverhaal ging over het verhaal dat Jezus vertelde over de grote maaltijd. De uitnodiging werd niet door iedereen aangenomen. En dat terwijl er plaats genoeg was voor iedereen! Tijdens de knabbel en babbel, zittend op een kleedje, was er tijd om met elkaar wat verder door te praten in het groepje. Daarna werd een knutselwerkje gemaakt en na nog wat zingen was de ochtend alweer voorbij.

In de middag kwamen circa 175 kinderen kijken en luisteren naar Poppenenmeer, het verhaal van het verjaardagsfeest van de koning. Op de dag van het feest was er paniek. De boodschap van het verhaal was, dat iedereen welkom is. Ook Sisser de Slang, die dat helemaal niet had verwacht en daarom het feest had gesaboteerd.Deel dit bericht met je vrienden!