Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Groot Reformatiekoor oefent onder leiding van Martin Zonneberg ook in Sliedrecht'
04apr 2017

Groot Reformatiekoor oefent onder leiding van Martin Zonneberg ook in Sliedrecht

SLIEDRECHT / DORDRECHT - In april 2017 hoopt het Groot Reformatiekoor van start te gaan voor het tweede jaar. Het Groot Reformatiekoor is een gemengd koor onder leiding van Martin Zonnenberg dat ook in 2017 diverse composities ten gehore hoopt te brengen, die gerelateerd zijn aan de reformatie en aan Maarten Luther.

Dit project wordt ondersteund door platform Refo500 en stichting In de Rechte Straat. Er wordt het komende jaar onder andere gezongen in de Doelen te Rotterdam, de St. Joriskerk te Amersfoort en de Grote Kerk te Dordrecht. Ook staat medewerking aan een Nederland Zingt-opname op de planning.

In het repertoire zit een speciaal gecomponeerde Reformatie-Cantate, diverse psalmen en liederen. Vanaf de leeftijd van 16 jaar is iedereen welkom op dit ‘alle-leeftijdenkoor’.

Voor dit project is het koor op zoek naar koorleden. We hopen op 500 koorleden voor 500 jaar reformatie. De eerste 340 aanmeldingen zijn inmiddels al binnen.

In de volgende plaatsen en regio’s kan er worden gestudeerd:
- Amersfoort en Sliedrecht o.l.v. Martin Zonnenberg;
- Apeldoorn en Nunspeet o.l.v. Rik Gerritsen;
- Krimpen en Barneveld o.l.v. Ria v.d. Noort;
- Geldermalsen o.l.v. Joost van Belzen;
- Middelharnis o.l.v. Cees het Jonk;
- Goes o.l.v. Peter Wildeman;
- Hardenberg, Hollandscheveld en Nijverdal (repeteren op 1 locatie) o.l.v. Frank Kaman
- Urk o.l.v. Gerard Zoer.

Het koor start in april 2017 in elke regio. Daarna studeert het koor nog drie keer in eigen regio (tot oktober). Op D.V. 21 oktober is er een gezamenlijke repetitie in Gorinchem. Tijdens de concerten in Amersfoort (28 oktober) en Dordrecht (31 oktober) met dirigent Martin Zonnenberg, organist Peter Wildeman en pianist Joost van Belzen, zal er ook een live-cd opname worden gedaan. Aan de concerten werken ook diverse andere koren mee, zoals het mannenkoor Ichthus van Martin Zonnenberg en koren van Martin Mans.

De kosten van dit project bedragen maar € 75,-. Hiervoor ontvangen de koorleden een map met gedrukte muziek van het repertoire van het Groot Reformatiekoor en een oefen cd met de zangpartij erop. Hierdoor is thuisstudie ook mogelijk.

Opgeven kan via de site www.reformatiekoor.nl. Op de website is ook alle informatie betreffende het koor te vinden, waaronder de repetitiedata van de locaties.Deel dit bericht met je vrienden!