Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente Sliedrecht ontvangt als eerste het magazine Toon; aandacht voor omgevingskwaliteit'
22mei 2017

Gemeente Sliedrecht ontvangt als eerste het magazine Toon; aandacht voor omgevingskwaliteit

SLIEDRECHT - Donderdagochtend 18 mei vond er een bijzonder moment plaats op het gemeentekantoor in Sliedrecht. Burgemeester Bram van Hemmen en wethouder Hanny Visser kregen het eerste exemplaar uitgereikt van het magazine Toon; Aandacht voor omgevingskwaliteit.

De aanleiding? Gemeente Sliedrecht is het oudste lid (sinds 1929) van Dorp, Stad en Land. De nieuwe Omgevingswet biedt gemeenten kansen om zelf goede omgevingskwaliteit te organiseren.

Met dit magazine, dat veel praktijkinzichten bevat, wil Dorp, Stad en Land gemeenten hierin ondersteunen.

Wethouder Visser is prettig verast met deze actie. “Onze mooie gemeente kent een rijke historie en een karakteristieke omgeving, met aardig wat monumenten. Aandacht voor de kwaliteit van onze omgeving vind ik dan ook erg belangrijk.”

Ton Jansen, directeur van Dorp, Stad en Land geeft aan zeer tevreden te zijn met de keuze voor Sliedrecht. “Dit is een mooi voorbeeld van een gemeente die al aan de slag is in de geest van de Omgevingswet. Je ziet dat zij burgers betrekt bij ruimtelijke planontwikkelingen en actief meedenkt met initiatieven.”Deel dit bericht met je vrienden!