Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Baggerfestival strikt Technobiel'
29mei 2017

Baggerfestival strikt Technobiel

SLIEDRECHT - Sliedrecht wordt tijdens het Baggerfestival twee dagen getrakteerd op de Technobiel van het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf (OTIB).

De Technobiel is een vrachtwagen die uitgeklapt kan worden tot twee verdiepingen waar van alles onderzocht kan worden. Op de eerste verdieping kunnen kinderen en andere bezoekers onder andere ontdekken hoe een transportband werkt en hoe ze vliegtuigjes kunnen laten vliegen door er met licht op te schijnen. Maar ook zijn er de laatste technieken te vinden, zoals Augmented Reality (AR). Met AR-technologie kun je iemand anders op afstand mee laten kijken en werken. Verder kun je aan de slag met de robot Meccanoid en leer je de technische principes van onder andere spraakherkenning, Bluetooth en programmeren.

Een verdieping hoger komen de kinderen in een echte experimenteerzone terecht waar ze verschillende technische proefjes kunnen doen.

Kadepresentaties
De bus maakt onderdeel uit van de kadepresentaties in de Havenstraat. Hier zullen allerlei toonaangevende bedrijven en opleidingen uit de baggerij, waterbouw en aanverwante (maritieme) sectoren laten zien hoe leuk en interessant een carrière bij hen kan zijn.

Foto: De Technobiel in volle glorie (foto: HK Mobile)

Zie ook:
Fietsvierdaagse rust uit bij Baggermuseum (do, 25 mei 2017)
Jeroen van der Boom op Baggerfestival (ma, 15 mei 2017)
FlyboardTeam naar Baggerfestival Sliedrecht (ma, 1 mei 2017)
Marinierskapel neemt Do mee naar Baggerfestival (ma, 17 apr 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!