donderdag 29 oktober 2020

Alles over Sliedrecht

Nieuw boek 'Slagers & Sigarenwinkles' over Sliedrechtse middenstanders

6 juni 2017

SLIEDRECHT - De Historische Vereniging Sliedrecht presenteert een nieuw boekwerk. Het gaat over Sliedrechtse middenstanders: slagers en sigarenwinkeliers. Het boekwerk is met zorg samengesteld door Bas Lissenburg. Het boek kost slechts zes euro.

Van de vele slagerijen uit de vorige eeuw is nog maar een klein aantal in Sliedrecht overgebleven. Het slachten deden de slagers doorgaans zelf.

In de Industrieweg was ook een slachthuis. Zonder anderen tekort te doen zijn namen van slagers Zonnenberg, Jan Bakker, Broere en Veldhuizen een begrip.

Sliedrecht telde ook vele sigarenwinkels. Sigaren, sigaretten, shag, pijptabak en pruimtabak werden verkocht. Maar ook kranten, snoepgoed en loten van de Staatsloterij.

Eerder zijn in de serie over de Sliedrechtse middenstanders boekwerken verschenen over bakkers, groenteboeren, kruideniers, melkboeren, cafés en Sliedrechtse boerenbedrijven.

Zaterdag 10 juni a.s. is er een braderie in de Kerkbuurt en vanaf dat moment is het nieuwe boek te koop in de kraam van de Historische Vereniging Sliedrecht, te vinden voor het Sliedrechts Museum. Boekhandel De Waard verkoopt het boek ook. Het boek is een leuke cadeautip voor vaderdag.

Deel dit bericht met je vrienden!