donderdag 29 oktober 2020

Alles over Sliedrecht

Spellenproject voor mensen met NAH of dementie

26 juni 2017

SLIEDRECHT - In het kader van ‘Sliedrecht een dementie vriendelijke gemeente’ heeft de adviesgroep van het Alzheimer Café Sliedrecht (onderdeel van het Mantelzorgpunt van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht) in samenwerking met de Bibliotheek AanZet een spelproject ontwikkeld.

Het spelmateriaal is bedoeld voor mensen met een hersenziekte zoals NAH en dementie. Het gaat bij deze spellen niet om het winnen of het juist toepassen van de spelregels maar om het ophalen van herinneringen, contact maken en het gesprek op gang brengen.

Men kan een spel uitkiezen in de Bibliotheek en meenemen naar huis. De uitleentermijn is drie weken. Ook is het mogelijk om het inloopspreekuur te bezoeken elke eerste dinsdag van de maand van 10:15 uur tot 11:30 uur. Een vrijwilliger geeft uitleg over de spellen en er kan ook gespeeld worden. Men kan
denken aan spellen als: Geurdoosjes met geuren uit grootmoeders huis, Schilderen met water, Blik op vroeger maar ook de klassieke spellen als: Vier op een rij, Mens erger je niet, Domino etc. In totaal is er keuze uit 26 spellen.

Lees meer over:

dementie nah
Deel dit bericht met je vrienden!