dinsdag 20 oktober 2020

Alles over Sliedrecht

Haven Sliedrecht vol schepen tijdens Baggerfestival

27 juni 2017

SLIEDRECHT - Aanstaande zaterdag zijn er tien schepen te bewonderen in de Sliedrechtse haven ter ere van het Baggerfestival. Damen Shipyards Hardinxveld kondigde net aan twee extra schepen te sturen: een Sea Axe fast crew supplier en een Shoalbuster multi purpose support vessel.

Van Damen zijn er ook twee high speed military RHIBs aanwezig, waarmee rondvaarten gemaakt kunnen worden. De snelheden lopen daarbij op tot 100 kilometer per uur. Daarnaast ligt de peilboot ‘Wieringen’ van De Vries & Van der Wiel afgemeerd, als ook surveyvaartuig 'Volans' van Deep. Die laatste is een catamaran.

De Koninklijke Marine is aanwezig met sleepboot 'Zuiderzee’ en de KNRM vaardigt reddingboot 'Tjepke Ekkelboom' af, van station Dordrecht. Eveneens ‘van de overkant’ komt blusboot '18-2015' van de Brandweer Zuid-Holland Zuid.

Tenslotte is zandzuig- en overslagbedrijf Van der Waal aanwezig met zandzuiger 'Cornelis Sr.’. Vanzelfsprekend hoort een bezoek aan stoombaggermolen 'Friesland' van het Baggermuseum, bij het Baggerfestival. De molen wordt speciaal voor dit evenement onder stoom gebracht en ligt afgemeerd bij Het Plaatje.

Bij alle schepen (behalve de Shoalbuster en Sea Axe) is het mogelijk om zaterdag 1 juli tussen 10.00 en 17.00 uur een kijkje aan boord te nemen.

Bron foto: Baggerfestival.

Lees meer over:

baggerfestival schepen
Deel dit bericht met je vrienden!