dinsdag 20 oktober 2020

Alles over Sliedrecht

Baggerfestival vandaag van start met zeil- en kanoles

29 juni 2017

SLIEDRECHT - Vanochtend, donderdag 29 juni, om 09.00 uur heeft groep 8 van de Calvijnschool de pré-dag van het Baggerfestival geopend met Optimist on Tour. Zij mochten als eerste zeilend, suppend of kanoënd te water in het daarvoor speciaal gecreëerde haventje bij Het Plaatje in Sliedrecht.

In de loop van vandaag en morgen krijgen zij navolging van nog eens zeven groepen 8 van even zo veel verschillende Sliedrechtse basisscholen. In de afgelopen week hebben deze meer dan 250 leerlingen reeds theorieles gekregen op school.

Inschrijven kan nog
Vandaag en morgen na schooltijd (15.30 en 18.00 uur) én de gehele zaterdag is het open inschrijving, maar ook daarvoor zijn al ruim meer dan honderd aanmeldingen voor gratis lessen zeilen, kanovaren en suppen. Aanmelden kan overigens nog wel voor kinderen tot en met 13 jaar. Je kunt je hiervoor opgeven via Baggerfestival.nl/optimist.html. Ervaring is niet nodig. Vanzelfsprekend moet je wel in het bezit zijn van minimaal een A-diploma zwemmen.

Optimist on Tour
Het reizende Optimist on Tour-programma maakt, mede door genereuze ondersteuning vanuit de Gemeente Sliedrecht, dit jaar voor het eerst deel uit van het Baggerfestival. Doel ervan is een volgende generatie enthousiast maken voor de watersport. Sinds de start in 2014 hebben meer dan 35.000 kinderen kennis gemaakt met de watersport. Kinderen die na Optimist on Tour verder willen met zeilen, kanovaren of een andere watersport, kunnen via het Watersportverbond een leerzaam en leuk werkboek opvragen en kosteloos een proefles volgen bij een watersportvereniging of vaarschool in de buurt.

Optimist on Tour is een initiatief van Watersportverbond en haar partner Delta Lloyd.

Het Baggerfestival vindt dit jaar op 30 juni en 1 juli plaats. Op 29 juni start het Optimist on Tour-programma al. Op 2 juli is er nog een afsluitende open air-kerkdienst op het Langeveldplein.

Lees meer over:

baggerfestival
Deel dit bericht met je vrienden!