Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Crescendo start nieuwe groepen muziekles voor kinderen 1-10 jaar'
11sep 2017

Crescendo start nieuwe groepen muziekles voor kinderen 1-10 jaar

SLIEDRECHT - Speciaal voor kinderen tussen de 1 en 10 jaar start Muziekvereniging Crescendo Sliedrecht in oktober weer met nieuwe groepen Muziek op Schoot, Spelen met Muziek en Algemene Muzikale Vorming. Tijdens deze groepslessen maken de jonge muzikantjes samen met leeftijdsgenootjes kennis met muziek en krijgen daardoor een goede basis voor verdere muzikale vorming. Voor alle cursussen zijn nog een paar plaatsen vrij.

Tijdens de cursus Muziek op Schoot genieten kinderen van 1 tot 4 jaar en (groot)ouders samen van muziek en muzikale spelletjes. Luistermomenten en schootspelletjes wisselen elkaar af. Al spelend en ontdekkend wordt de muzikale ontwikkeling gestimuleerd in een lessenserie van acht weken.

Bij de cursus Spelen met Muziek draait het helemaal om plezier maken op een muzikale manier. Door wekelijks samen met leeftijdgenootjes bezig te zijn met vrolijke liedjes en kleine muziekinstrumenten maken de kleuters van 4-6 jaar spelenderwijs kennis met de wereld van de muziek.

Tijdens Algemene Muzikale Vorming leren kinderen van 7-10 jaar samen met leeftijdsgenootjes echt muziek maken. Naast blokfluit spelen wordt er gezongen, geklapt en is er minimaal één optreden. Verder leren de kinderen veel muziekinstrumenten kennen. De kinderen krijgen elke week een uur les. Na afloop van de cursus zijn de jonge muzikantjes vertrouwd met de basisbeginselen van het muziek maken; zoals ritmiek, maatsoorten en andere aanwijzingen in het notenschrift.

De lessen Muziek Op Schoot, Spelen met Muziek en Algemene Muzikale Vorming worden verzorgd in groepen van maximaal 10 kinderen. De docenten zijn professionals met een conservatoriumopleiding. Voor meer informatie en aanmelden kunt u bellen naar Melanie Nederlof (0184-411880) mailen naar muziekschool@crescendosliedrecht.nl, of kijk op www.crescendosliedrecht.nl.

Foto: Enthousiaste muzikantjes van de cursus Algemene Muzikale Vorming tijdens een concert.Deel dit bericht met je vrienden!