Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Explosieven uit WOII aangetroffen bij baggerwerkzaamheden in Volkerhaven'
27sep 2017

Explosieven uit WOII aangetroffen bij baggerwerkzaamheden in Volkerhaven

SLIEDRECHT / DORDRECHT - Tijdens baggerwerk in de Volkerhaven bij Het Plaatje in Sliedrecht zijn diverse granaten en een raketkop uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. De gecontroleerde ontploffing van de explosieven heeft woensdag 27 september – onder begeleiding van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) –plaatsgevonden in Dordrecht, omdat de beoogde locatie in Sliedrecht hiervoor niet geschikt was.

De vondsten werden gedaan door Van den Herik Sliedrecht, die het baggerwerk in opdracht van de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Drechtsteden uitvoert en gespecialiseerd is in het werken onder dergelijke omstandigheden. Zij hebben de explosieven deskundig en met de grootst mogelijke zorg veilig gesteld, waardoor ze geen gevaar hebben gevormd voor de omgeving.

De Volkerhaven bij Het Plaatje in Sliedrecht wordt op diepte gebracht om straks ruimte te bieden aan de werkzaamheden van Scheepswerf Boer. Bij de voorbereidingen van dit werk werd duidelijk dat wellicht niet-ontplofte explosieven uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen konden worden. In de winter van 1944 en 1945 is de haven beschoten en gebombardeerd, waarbij naar alle waarschijnlijkheid niet alle gebruikte munitie zijn afgegaan. Bij het bouwrijp maken van het terrein werd hier al rekening mee gehouden, maar werd niets aangetroffen.Deel dit bericht met je vrienden!