Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tovertafel voor bewoners Waerthove' Bron foto: Rivas
29sep 2017

Tovertafel voor bewoners Waerthove

SLIEDRECHT - Bewoners van Rivas-verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht namen deze week een tovertafel in gebruik. De tovertafel is een interactief spel, speciaal voor mensen met dementie. Door dit spel worden de bewoners gestimuleerd om te bewegen. De tovertafel is geschonken door de A.A. de Haan Stichting.

De tovertafel
Bewoners met dementie worden door de tovertafel uitgedaagd om actiever bezig te zijn, zowel lichamelijk als geestelijk. Corrie van den Enden, zorgregisseur in Waerthove: ‘Door middel van een projector wordt licht op een tafel geschenen. De lichtprojecties reageren op de beweging van handen en armen van de bewoners. Als er bladeren geprojecteerd worden, kunnen bewoners deze van tafel vegen. Vissen gaan sneller zwemmen en een bal springt weg als de tafel wordt aanraakt. Ook komen er spreekwoorden en oude liedjes tevoorschijn.’ De tovertafel bestaat uit zeven spellen en gaat rouleren tussen de woongroepen van Waerthove.

Erg blij
Van den Enden: ‘We zijn erg blij met de schenking van de A.A. de Haan Stichting. Een tovertafel was een wens die we in Waerthove al heel lang hadden. Door hun bijdrage kunnen we weer iets extra’s doen voor onze bewoners. De bewoners maken dankbaar gebruik van de tovertafel.’

Fotobijschrift: De bewoners van verpleeghuis Waerthove maken dankbaar gebruik van de tovertafel.Deel dit bericht met je vrienden!