Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'PvdA geschokt bij vernemen extreem hoge PFOA waarden'
02okt 2017

PvdA geschokt bij vernemen extreem hoge PFOA waarden

SLIEDRECHT - De PvdA-fractie in de Sliedrechtse Gemeenteraad heeft schriftelijke vragen aan het College van B&W gesteld. Hier de vragen van de PvdA: "De PvdA is geschokt bij het vernemen van de extreem hoge waarden aangetroffen in het bloed van overburen van DuPont/Chemours. Wij realiseren ons dat dit tot nog grotere ongerustheid onder bewoners van de directe omgeving aanleiding kan zijn.

Wij vragen u dan ook om zo spoedig mogelijk met de DGJ en de huisartsen hierover een pro actieve houding naar de bewoners met langdurig verblijf tegenover de fabriek en tegenover werknemers met langdurige werkverbanden bij de tegenover de fabriek gesitueerde bedrijven in te nemen.

Is het college voornemens om aan de hand van deze uitslagen een verder gericht onderzoek te doen voor deze directe omgeving voor zowel personen, gewassen, bodem en grondwater?

Is het college het met ons eens dat voor al deze extra inspanningen kosten nog moeite gespaard moeten worden en dat deze kosten door de veroorzaker betaald dienen te worden." Tot zover de vragen van de PvdA fractie.

Zie ook:
Wethouder Visser kwaad op Chemours over lozing genX (wo, 21 jun 2017)
DuPont/Chemours gaat bij incidenten omliggende gemeenten direct informeren (do, 6 okt 2016)
Sliedrecht dient bezwaar in tegen goedkeuringsbesluit over Chemours (wo, 21 sep 2016)
Provincie wil reactie van Chemours over GenX (ma, 1 aug 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!