Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Royal IHC ontwerpt en bouwt technologisch meest geavanceerde pijpenlegger' Dit hoogwaardige schip kan complexe pijpleidingen installeren
02okt 2017

Royal IHC ontwerpt en bouwt technologisch meest geavanceerde pijpenlegger

SLIEDRECHT / ALBLASSERDAM - Royal IHC en Subsea 7 hebben een contract getekend voor het ontwerp en de bouw van een nieuw reel lay pijpenlegschip. Dit hoogwaardige schip kan complexe pijpleidingen installeren, zoals pijp-in-pijp systemen.

In nauwe samenwerking met Subsea 7 heeft IHC verscheidene innovaties in het ontwerp opgenomen, waardoor dit het technologisch meest geavanceerde pijpenlegschip tot op heden is. Dankzij de creatieve plaatsing van de drie machinekamers en de hoofd ‘reel’ (spoel), het efficiënte gebruik van de opbouw en de relatief lage pijpenlegtoren blijft het schip compact. Het slimme gebruik van de ruimte resulteert in een groot werkdek achter. Bovendien vermindert de verdeling van het gewicht de benodigde hoeveelheid ballastwater.

De rompvorm is reeds getest in een tank, waardoor Subsea 7 wederom is verzekerd van een schip dat optimaal presteert, zowel varend als in DP-omstandigheden. Ook biedt het maximaal comfort voor de bemanning.

Het reel lay systeem is ontworpen met een focus op operationele efficiëntie en flexibiliteit, naast veiligheid voor de bemanning. Het pijpenlegsysteem, met twee tensioners, is in staat pijpleidingen te installeren in ondiepe wateren en tot dieptes van 3000m. Het grote multi-level werkstation optimaliseert de efficiëntie van de operatie, terwijl een vaste hulp reel, verzonken in het dek, zorgt voor flexibiliteit in laadvermogen.

IHC heeft tijdens de langdurige relatie met Subsea 7 in totaal acht schepen geleverd. Dit nieuwe reel lay schip is het eerste dat is uitgerust met een pijpenlegsysteem dat eveneens is ontworpen, geëngineerd en gebouwd door IHC. De levering van het schip is gepland voor begin 2020.

Dave Vander Heyde, CEO Royal IHC: "We zijn erg trots op het vertrouwen dat Subsea 7 stelt in IHC. Onze geïntegreerde aanpak bij het ontwerpen van schepen geeft Subsea 7 een toonaangevende asset, die de nieuwe standaard in offshore pijpenleggen wordt. De verhouding tussen de ‘top tension’ en laadvermogen tot waterverplaatsing, maakt dit het meest kosteneffectieve schip in de markt.”

Zie ook:
Royal IHC en Canyon Offshore vormen alliantie voor de introductie van de Hi-Traq (do, 7 sep 2017)
Samenwerking GranInvestimentos en Royal IHC voor lifecycle oplossingen in de olie en gas markt (do, 10 aug 2017)
Royal IHC ziet sterke groei van orderinstroom (do, 20 apr 2017)
Royal IHC sleept in laatste twee maanden van 2016 meerdere contracten binnen (ma, 16 jan 2017)
Royal IHC wint DPC Innovation Award voor olievrije deep-sea special motor (ma, 14 nov 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!