Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wethouders Dijkstra en Tanis: Archieffoto gedeelte Woonboulevard
03okt 2017

Wethouders Dijkstra en Tanis: "Woonboulevard kan nog een stuk aantrekkelijker"

SLIEDRECHT - Als het aan het college van B&W en de Vereniging Woonboulevard Sliedrecht ligt, ontwikkelt de Sliedrechtse Woonboulevard zich tot een 'Boulevard voor Woonbeleving' die tot de subtop van Nederland gaat behoren. De gemeente wil maatregelen nemen die ervoor zorgen dat de woonboulevard uiterlijk in 2030 een herkenbare, zichtbare en mooie Boulevard voor Woonbeleving is.
Wethouder Aldrik Dijkstra is namens het college van B&W verantwoordelijk voor de toekomst van de woonboulevard: "We hebben nu een mooie woonboulevard met een goed aanbod van woonwinkels, maar in potentie kan het nog een stuk beter. Iedereen kan zien dat er nog verschillende open plekken zijn aan de Leeghwaterstraat, waardoor je altijd de auto nodig hebt om langs alle winkels te kunnen gaan. De uitstraling en zichtbaarheid kan ook een stuk beter. Als college hebben we gezegd: dit gaan we aanpakken, zodat we onze woonboulevard echt kunnen omvormen naar een Boulevard voor Woonbeleving."

Woonstrip
Uit een advies van de provincie Zuid-Holland blijkt dat er kansen liggen om de huidige woonboulevard verder te ontwikkelen. Wat daarvoor absoluut nodig is een aaneengesloten woonstrip aan de Leeghwaterstraat, tussen de aansluiting met de A15 en de vestiging van Loods 5. Deze woonstrip moet goed zichtbaar zijn vanaf de A15. De gemeente kan hierin een belangrijke rol spelen, door de bestemming 'woondetailhandel' aan deze woonstrip te geven. Daarnaast kunnen bedrijven gestimuleerd worden om naar de woonstrip te verplaatsen en kan actief worden gezocht naar nieuwe woonwinkelformules die passen op de woonstrip.

Economische agenda
De plannen voor de woonboulevard komen voort uit de economische agenda voor Sliedrecht die de gemeenteraad voor de zomer vaststelde. Met de economische agenda moet Sliedrecht economisch beter gaan presteren dan nu al het geval is. De 'Boulevard voor Woonbeleving' is daar een belangrijk onderdeel van. Wethouder Hans Tanis (economie): "De woonboulevard is zowel belangrijk voor de economie van Sliedrecht als voor de aantrekkelijkheid van de Drechtsteden. Een stedelijk gebied als de Drechtsteden kan niet zonder een stevige woonboulevard. Zowel vanuit Sliedrecht als de wijde regio komen mensen naar de woonboulevard om hun aankopen te doen. De gevestigde en nieuwe  bedrijven zorgen voor veel banen. Kortom: alle reden om ervoor te zorgen dat we de woonboulevard samen met ondernemers op een hoger plan tillen.

Uiterlijk in januari 2018 komt het college van B&W met een verdere uitwerking van de plannen voor de woonboulevard.

Zie ook:
Grote brand woonboulevard Sliedrecht geblust (za, 5 mrt 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!